search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:27
MENU CLOSE

Χαλάζι σε μέγεθος φουντουκιού στην ευρύτερη περιοχή του Βελβεντού Κοζάνης (Photos -Video)

16.04.2017 07:46
Απίστευτες εικόνες: Άσπρισε παραλία από το χαλάζι (Video) - Media

 

Μεγάλη ζημιά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, προκάλεσε χαλαζόπτωση, διάρκειας περίπου 15 λεπτών, που έπληξε το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, την ευρύτερη περιοχή του Βελβεντού Κοζάνης.

Οι ζημιές από το χαλάζι, σε μέγεθος φουντουκιού, εκτείνονται σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 60-70 % του κάμπου.

Μιλώντας στο kozan.gr, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, κ. Νίκος Κουτλιάμπας, ανέφερε: «Η ζημιά είναι τεράστια. Το χαλάζι χτύπησε όλο το κάμπο. Τέτοιο χαλάζι είχε να κάνει πολλά χρόνια». 

Περισσότερο καθησυχαστικός ο πρόεδρος του συνεταιρισμού «Δήμητρα», Δημήτρης Κοσμάς, είπε: «Υπάρχει ζημιά, αλλά δεν είναι τραγική. Το ευτύχημα είναι ότι οι περισσότερες καλλιέργειες είναι σε πρώιμο στάδιο, εκτός από τα βερίκοκα, τα οποία, πράγματι, υπέστησαν μεγάλη ζημιά. Τέτοια χαλαζόπτωση, είχαμε πάρα πολλά χρόνια να δούμε». 

Ακριβής εκτίμηση των ζημιών, που έπληξαν όλες τις καλλιέργειες (μήλα, ροδάκινα, νεκταρίνια, κεράσια) και κυρίως τα βερίκοκα, θα γίνει τις επόμενες μέρες, με την αναγγελία στον ΕΛΓΑ Κοζάνης. 

Πηγή: kozan.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:27