search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:56
MENU CLOSE

Το ρωσικό υπερηχητικό βλήμα «αδυνατίζει την ισχύ του ναυτικού των ΗΠΑ»

16.04.2017 14:14
Το ρωσικό υπερηχητικό βλήμα «αδυνατίζει την ισχύ του ναυτικού των ΗΠΑ» - Media
 
Ονομάζεται Τσιρκόν 3Μ22, εκτοξεύεται από πολεμικά πλοία, στοχεύει πλοία των αντιπάλων και, σύμφωνα με το ρωσικό ναυτικό, στις τελευταίες δοκιμές του έπιασε ταχύτητα Mach 8, δηλαδή οκτώ φορές την ταχύτητα του ήχου ή σχεδόν 2,8 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο.
 
Πρόκειται για το νέο πυραυλικό σύστημα της Ρωσίας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να στοχεύει αντίπαλα πλοία, και θεωρείται, σύμφωνα με εκπροσώπους του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, ότι θα «αδυνατίσει την πολεμική ισχύ του ναυτικού των ΗΠΑ», όπως μετέδωσε το πρακτορείο Sputnik.
 
Το Τσιρκόν 3Μ22 αναμένεται να τοποθετηθεί σε σύγχρονα πολεμικά πλοία και υποβρύχια, καθώς η παραγωγή του θα αρχίσει το 2017, ενώ με ακτίνα δράσης 300-400 χλμ. εκτιμάται ότι θα αποτελεί κίνδυνο θάνατο για τα αντίπαλα σκάφη, τα οποία θα δυσκολεύονται ακόμα και να το εντοπίσουν, λόγω της τεράστιας ταχύτητας που αναπτύσσει.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:55