search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:07
MENU CLOSE

Προς ακύρωση η παραγγελία 8 εκατομμυρίων εμβολίων

21.12.2009 08:53
Προς ακύρωση η παραγγελία 8 εκατομμυρίων εμβολίων - Media

Ο  περισσότερος πληθυσμός τελικά δεν έχει μέχρι στιγμής πιστή  να κάνει το εμβόλιο κατά του ιού Η1Ν1 και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διαπραγματεύεται την ακύρωση της παραγγελίας 8 εκατομμυρίων εμβολίων συνολικού κόστους 60 εκατ. ευρώ.

Ο  περισσότερος πληθυσμός τελικά δεν έχει μέχρι στιγμής πιστή  να κάνει το εμβόλιο κατά του ιού Η1Ν1 και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύηςδιαπραγματεύεται την ακύρωση της παραγγελίας 8 εκατομμυρίων εμβολίων συνολικού κόστους 60 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, σε ένα μήνα εμβολιασμού περίπου μόνο 320.000 πολίτες έκαναν το εμβόλιο μέχρι στιγμής, γεγονός που σύμφωνα με το Υπουργείο  αυτός ο αριθμός δεν αποτελεί ασπίδα προστασίας κατά της γρίπης και ο εμβολιασμός θα συνεχιστή ακόμη για τρεις μήνες.

Όπως δήλωσε στο Mega σήμερα το  πρωί η Υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται την ακύρωση της παραγγελίας των εμβολίων, που έγινε στο παρά πέντε των εκλογών -όπως είπε-, καθώς η χώρα και ειδικά ο τομέας της Υγείας έχει ανάγκη τα 60 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, η κ. Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε ότι από σήμερα και έως τις αρχές Ιανουαρίου ανοίγουν σταδιακά 60 κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε 20 νοσοκομεία της χώρας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:05