search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:16
MENU CLOSE

Φερχόφστατ: Η ΕΕ πρέπει να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία

18.04.2017 07:46
Φερχόφστατ: Η ΕΕ πρέπει να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία - Media

Οι κατηγορίες που διατύπωσε το Συμβούλιο της Ευρώπης για το (μη) αδιάβλητο του δημοψηφίσματος στην Τουρκία είναι «πολύ σοβαρές» και αποτελούν αιτία να διακοπούν οι ενταξιακές συνομιλίες της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Φιλελευθέρων Γκι Φερχόφστατ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Οι προταθείσες συνταγματικές αλλαγές δεν παρέχουν μόνον απολυταρχικές εξουσίες στον Ερντογάν, αλλά έχουν διαταράξει και τους δημοκρατικούς θεσμούς στην Τουρκία και το δημοψήφισμα στο οποίο στηρίχθηκαν δεν ανταποκρίνεται στα στάνταρ του Συμβουλίου της Ευρώπης», ανακοίνωσε ο κ. Φερχόφστατ.

«Η τουρκική κυβέρνηση εμπόδισε μια έντιμη εκστρατεία, καθώς εκφόβισε την πλευρά του “όχι” και φυλάκισε δεκάδες δημοσιογράφους. Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) επιβεβαιώνει ότι η τουρκική κυβέρνηση μποϊκοτάρησε τόσο τα ΜΜΕ όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, προκαταλαμβάνοντας το επίπεδο του παιγνιδιού μεταξύ του “ναι” και του “όχι”».

«Επιπλέον», λέει καταλήγοντας, «το αποτέλεσμα ήταν πολύ οριακό. Οι μεγάλες τουρκικές πόλεις, για παράδειγμα, ψήφισαν καθαρά εναντίον της αλλαγής του Συντάγματος. Το μόνο λογικό συμπέρασμα όλων αυτών είναι να σταματήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση αμέσως τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και να ξανασκεφτεί τις σχέσεις της με την Τουρκία».

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:11