search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:52
MENU CLOSE

Βέλη της Στέρτζεον κατά της Μέι με φόντο τις εκλογές

18.04.2017 11:03
Δεσμεύτηκε για δημοψήφισμα ανεξαρτησίας η ηγέτις της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον - Media

 

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, η Νίκολα Στέρτζεον, αντέδρασε άμεσα στην ανακοίνωση της Τερέζα Μέι για εκλογές στη Μεγάλη Βρετανία στις 8 Ιουνίου.

Αναλυτικά δήλωσε:

Αυτή η ανακοίνωση αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη κωλουτούμπα στην πρόσφατη πολιτική ιστορία της Μ. Βρετανίας, καθώς αποδεικνύει πως για μια ακόμα φορά η Τερέζα Μέι βάζει τα συμφέροντα του κόμματος της πάνω από αυτά της χώρας της.

Είναι ηλίου φαεινότερο πως πιστεύει στην ικανότητα των Συντηρητικών να κερδίσουν καλύτερα ποσοστά στη Βουλή, εξαιτίας της άναρχης κατάστασης που επικρατεί στο Εργατικό Κόμμα.

Για αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη Σκωτία να προστατευτεί από τις διαθέσεις των Συντηρητικών, που όλα δείχνουν πως θα «καπαρώσουν» την εξουσία για τα επόμενα χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία και θέλουν να τη μετακινήσουν «δεξιότερα» μέσω ενός σκληρού Brexit και μεγαλύτερων μειώσεων.

Επομένως σε αυτές τις εκλογές καλούμαστε να υψώσουμε το ανάστημα μας για να προστατεύσουμε τη Σκωτία από τις ορέξεις των Συντηρητικών, οι οποίοι έχουν εμμονή με τη λιτότητα και θεωρούν πως μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να δίνουν εξηγήσεις σε κανέναν.

Στα της Σκωτίας, αυτές οι εκλογές θα αποδειχθούν ένα μεγάλο λάθος για την Τερέζα Μέι.

Δίνει για ακόμα μια φορά βήμα στο λαό της Σκωτίας να απορρίψει το κόμμα της και να ενισχύσει τις δημοκρατικές αξίες που δίνουν βήμα στη χώρα μας για να διεκδικήσει την ανεξαρτησία της.

Το κόμμα μας θα βάζει πάντα πρώτα τα δικαιώματα των Σκωτσέζων πολιτών και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για αυτό το σκοπό μέχρι τις εκλογές της 8ης Ιουνίου.

The Tories see a chance to move the UK to the right, force through a hard Brexit and impose deeper cuts. Let’s stand up for Scotland. #GE17

— Nicola Sturgeon (@NicolaSturgeon) April 18, 2017

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33