19/12/2018 08:30:10

Εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι: Άλλο οι εκλογές, άλλο το Brexit - Η διαδικασία προχωρά κανονικά

Ολοένα και μειώνεται το προβάδισμα των Συντηρητικών της Μέι έναντι των Εργατικών - Media

 

Ενώπιον σχολίων από διεθνή ΜΜΕ ότι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη Βρετανία αποτέλεσε ελιγμό της κυβέρνησης Μέι, ώστε η διαδικασία του Brexit να μπει σε... παύση, η βρετανική κυβέρνηση επιχείρησε να αποσυνδέσει τα δύο γεγονότα.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δήλωσε ότι το χρονοδιάγραμμα της Βρετανίας για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επηρεαστεί από την απόφαση της πρωθυπουργού να ζητήσει πρόωρες εκλογές, προσθέτοντας ότι θα συνεχιστεί η δουλειά για μια συμφωνία για το Brexit.

«Συνεχίζει ακριβώς ως έχει», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους, ερωτηθείς για το εάν θα επηρεαστεί το έργο αναφορικά με μια συμφωνία για το Brexit. «Οι αξιωματούχοι συνεχίζουν να εργάζονται και θα συνεχίσετε να έχετε υπουργούς που να εργάζονται σε αυτό».
 
Δήλωσε ότι η Μέι είχε την πλήρη στήριξη των υψηλόβαθμων υπουργών της αναφορικά με τις πρόωρες εκλογές κατά τη σημερινή τους συνάντηση και πρόσθεσε ότι η πρωθυπουργός είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τη βασίλισσα Ελισάβετ.
 
Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Δεν αλλάζει τίποτα
Εν τω μεταξύ, οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου στη Βρετανία, τις οποίες πρότεινε σήμερα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, «δεν αλλάζουν τα σχέδια» των 27 για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
 
«Οι βρετανικές εκλογές δεν αλλάζουν τα σχέδιά μας της ΕΕ των 27», δήλωσε ο Πρέμπεν Άαμαν, ερωτηθείς για τις επιπτώσεις αυτής της ψηφοφορίας στο χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων, για τις οποίες ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι μπορεί να ξεκινήσουν στα τέλη Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.