search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:48
MENU CLOSE

Συνελήφθη και ομολόγησε ο εγκέφαλος της σφαγής στην Αγία Πετρούπολη (Video)

18.04.2017 13:59
Συνελήφθη και ομολόγησε ο εγκέφαλος της σφαγής στην Αγία Πετρούπολη (Video) - Media
 
Ο Αζίμοφ Αμπρόρ Αχράλοβιτς, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα από τις ρωσικές αρχές, ομολόγησε ότι είναι ο εγκέφαλος που σχεδίασε την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Αγ. Πετρούπολης.
 
Σύμφωνα με το BBC, ο δράστης συνελήφθη κοντά στη Μόσχα και κρατούνταν στο αστυνομικό τμήμα του Οντίντσοβο στην δυτική Μόσχα.
 
Ο Αζίμοφ Αμπρόρ Αχράλοβιτς, γεννήθηκε το 1990 στην Κεντρική Ασία και ήταν ο ένατος ύποπτος που συνελήφθη για την πολύνεκρη επίθεση, που έγινε στο μετρό στις 3 Απριλίου και στοίχισε τη ζωή σε 14 άτομα.
 
Ο Αζίμοφ μάλιστα ήταν αυτός που εκπαίδευσε τον 22χρονο Κιργίζιο ισλαμιστή καμικάζι, Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ, ο οποίος εκτέλεσε την επίθεση στο μετρό της Αγ. Πετρούπολης, αναφέρει χαρακτηριστικά το ρωσικό πρακτορείο Tass.
 
Τη Δευτέρα, πράκτορες των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας συνέλαβαν έναν φερόμενο ως διοργανωτή της πρόσφατης επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).
 
«Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας στο πλαίσιο της ποινικής υπόθεσης που ξεκίνησε η Επιτροπή Έρευνας της Ρωσίας για την τρομοκρατική ενέργεια της 3ης Απριλίου, 2017 στο μετρό της πόλης της Αγίας Πετρούπολης, στις 17 Απριλίου, 2017 συνέλαβε στον τομέα Οντίντσοβο της περιοχής της Μόσχας έναν από τους διοργανωτές του υπό διερεύνηση εγκλήματος, ο οποίος προέρχεται από την περιοχή της Κεντρικής Ασίας, τον Αζίμοφ Αμπρόρ Αχράλοβιτς, που γεννήθηκε το 1990, ο οποίος εκπαίδευσε τον δράστη της επίθεσης αυτοκτονίας Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της FSB.
 
«Προς ώρας ο Αζίμοφ Αμπρόρ έχει οδηγηθεί για σκοπούς έρευνας στην Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Η έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης στις 3 Απριλίου προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 14 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Η Επιτροπή Έρευνας έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα για τη φερόμενη ως τρομοκρατική επίθεση.
 

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ/BBC)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:47