search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:03
MENU CLOSE

Αυτοκτόνησε ο δράστης της «δολοφονίας του facebook»

18.04.2017 16:21
Αυτοκτόνησε ο δράστης της «δολοφονίας του facebook» - Media

 

Νεκρός μετά από καταδίωξη της αστυνομίας της Πενσυλβάνια είναι ο δράστης της «δολοφονίας του facebook».

Ο άνδρας που, σύμφωνα με την αστυνομία, ανάρτησε στο Facebook ένα βίντεο που τον δείχνει να σκοτώνει έναν ηλικιωμένο στο Κλίβελαντ, αυτοκτόνησε μετά από “σύντομη καταδίωξη” από αστυνομικούς στην Πενσιλβάνια.

Ο Στιβ Στίβενς καταζητείτο από τις αρχές για την αναίτια δολοφονία του Ρόμπερντ Γκόντγουιν Σίνιορ, 74 ετών, την Κυριακή, στο Κλίβελεντ του Οχάιο. Είχε διαφύγει με το αυτοκίνητό του και ανάρτησε το βίντεο του φόνου στο Facebook, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν έρευνες σε όλη τη χώρα για τον εντοπισμό του. Μάλιστα το FBI τον χαρακτήριζε “ένοπλο και επικίνδυνο” και προσέφερε αμοιβή ύψους 50.000 δολαρίων σε όποιον παρείχε πληφορορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψή του.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση της πολιτειακής αστυνομίας της Πενσιλβάνια στο Twitter, αστυνομικοί εντόπισαν τον Στίβενς στην Κομητεία Ίρι, το πρωί της Τρίτης. “Μετά από σύντομη καταδίωξη, ο Στίβενς αυτοπυροβολήθηκε και σκοτώθηκε”, προστίθεται στην ανακοίνωση, χωρίς να δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις.

Η αστυνομία του Κλίβελαντ αναμένεται να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες σε μια συνέντευξη Τύπου που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα, τοπική ώρα.

Στο βίντεο ο Στίβενς ισχυριζόταν ότι έχει ήδη σκοτώσει 13 ανθρώπους και “ψάχνει να σκοτώσει τον 14ο”. Ωστόσο οι αρχές δεν τον θεωρούσαν ύποπτο για άλλους φόνους και, όπως έγινε γνωστό, δεν είχε ποινικό μητρώο.

Το βίντεο από τη δολοφονία του 74χρονου ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά άλλων βίαιων εγκλημάτων που έχουν μεταδοθεί μέσω του Facebook, εγείροντας πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο ο μεγαλύτερος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο ελέγχει το περιεχόμενο των αναρτήσεων. Την Δευτέρα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο ελέγχει τις αναρτήσεις που περιέχουν βίαιο υλικό. Το βίντεο με τη δολοφονία του Γκόντγουιν παρέμεινε στον ιστότοπο, προσβάσιμο στους χρήστες, επί σχεδόν δύο ώρες.

Πιστεύεται ότι ο Στίβενς δεν γνώριζε προσωπικά τον Γκόντγουιν, έναν συνταξιούχο εργάτη χυτηρίου που σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είχε περάσει το πρωί του Πάσχα με τον γιο και τη νύφη του πριν πέσει νεκρός στο πεζοδρόμιο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν γίνει γνωστός ο θάνατος του Στίβενς, ο γιος του 74χρονου είπε ότι συγχωρεί τον δράστη. “Τον συγχωρώ γιατί όλοι είμαστε αμαρτωλοί”, είπε ο Ρόμπι Μίλερ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Πηγή: ΑΠΕ
 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:03