search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:22
MENU CLOSE

Γαλλία: Βρέθηκε βαρύς οπλισμός στη Μασσαλία – Απετράπη τρομοκρατικό χτύπημα στις εκλογές

18.04.2017 18:40
Γαλλία: Στους δρόμους οι εστιάτορες στη Μασσαλία για τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού (Video) - Media
 
Ένα πολυβόλο, δύο περίστροφα και τρία κιλά εκρηκτικής ύλης TATP ήταν μεταξύ των όπλων που βρέθηκαν σε ένα διαμέρισμα στη Μασσαλία από αστυνομικούς που απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση που επρόκειτο να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες, πριν από τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, όπως ανακοίνωσε απόψε ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν.
 
Οι δύο Γάλλοι που συνελήφθησαν στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία, είχαν επίσης στην κατοχή τους μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους και προπαγανδιστικό υλικό των τζιχαντιστών.
 
Οι ύποπτοι, ο Κλεμάν Μπ. 22 ετών και ο Μαχιεντίν Μ. 29 ετών, είναι και οι δύο Γάλλοι υπήκοοι. Φέρονται ότι προετοιμάζονταν για «μια βίαιη ενέργεια, άμεσα, στο γαλλικό έδαφος, αλλά δεν είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε με ακρίβεια την ημέρα και τον ή τους στόχους», πρόσθεσε ο Μολέν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
 
Οι δύο Γάλλοι γνωρίστηκαν στη φυλακή όπου μοιράζονταν το ίδιο κελί. Ήταν γνωστοί στις αρχές που πίστευαν ότι είχαν ασπαστεί το ριζοσπαστικό Ισλάμ.
Σύμφωνα με τον Μολέν, στο σπίτι του ενός είχε βρεθεί παλαιότερα ένα λάβαρο του Ισλαμικού Κράτους ενώ ο δεύτερος πιστεύεται ότι διατηρούσε δεσμούς με έναν τζιχαντιστικό πυρήνα στο Βέλγιο.
 
Στο διαμέρισμα των δύο νεαρών στη Μασσαλία, εκτός από την TATP, μια εκρηκτική ύλη που προτιμούν οι τζιχαντιστές, βρέθηκαν μια αυτοσχέδια χειροβομβίδα, πολλά όπλα και πυρομαχικά.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:21