search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:38
MENU CLOSE

Κι όμως, το κάνεις λάθος: Τα σφάλματα που κάνουμε όταν αγοράζουμε καινούργια τηλεόραση

19.04.2017 17:26
Κι όμως, το κάνεις λάθος: Τα σφάλματα που κάνουμε όταν αγοράζουμε καινούργια τηλεόραση - Media

 

Ήρθε η ώρα να αγοράσετε καινούργια τηλεόραση και είστε ενθουσιασμένοι. Μελετάτε χαρακτηριστικά, ψάχνετε στο διαδίκτυο, βρίσκετε προσφορές, αναζητάτε την αιχμή της τεχνολογίας.

Κι όμως, υπάρχουν κάποια λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε καινούργια συσκευή τηλεόρασης, τα οποία μπορούν πολύ εύκολα να μας… καταστρέψουν τη χαρά, μόλις τα διαπιστώσουμε.

Γι’ αυτό και πρέπει να προσέχουμε για να μην κάνουμε τα παρακάτω σφάλματα, στην αγορά μας:

-Λάθος μέγεθος: τεράστια οθόνη σε μικρή απόσταση ή μικρή οθόνη σε μεγάλη απόσταση. Συμβαίνει συχνά και είναι… ταλαιπωρία. Αν θέλετε έναν απλό κανόνα για το βέλτιστο μέγεθος της οθόνης που χρειάζεστε, υπολογίστε την απόσταση από το σημείο που θα κάθεστε σε ίντσες και διαιρέστε με το 1,5, εκτός κι αν η οθόνη είναι 4Κ, οπότε καλύτερο είναι να βρίσκεται πιο κοντά.

-Περιττά χαρακτηριστικά: συχνά η συσκευή που αγοράζουμε διαθέτει κάποια χαρακτηριστικά που ενώ ακούγονται ενδιαφέροντα, δεν θα τα χρησιμοποιήσουμε ποτέ, παρότι θα τα… πληρώσουμε. Δείτε τι θέλετε και κρίνετε αναλόγως.

-Παλιό μοντέλο: μπορεί η τιμή να είναι δελεαστική, ωστόσο, αν η συσκευή είναι παλιά, μπορεί να μη διαθέτει κάποια απαραίτητα χαρακτηριστικά, ακόμα και αποκωδικοποιητή mpeg, όπως συνέβη όταν το σήμα έγινε ψηφιακό.

-Κακός ήχος: αν και πολλά μοντέλα τηλεοράσεων έχουν καλό ηχητικό σύστημα, είναι απαραίτητο να ακούσετε την τηλεορασή σας πριν την αγοράσετε, καθώς ίσως χρειαστεί να προμηθευτείτε και ηχοσύστημα.

-Βύσματα: πλέον οι συσκευές τηλεόρασης διαθέτουν κάτι παραπάνω από το βύσμα της κεραίας. Σκεφθείτε τι θέλετε να συνδέσετε και δείτε αν υπάρχουν τα κατάλληλα και επαρκή ως αριθμός βύσματα πριν αγοράσετε.

-Αγορά smart TV: ναι, ξέρουμε, οι δυνατότητες μιας τόσο προηγμένης συσκευής είναι θελκτικές, αλλά, πραγματικά, χρειάζεστε κάτι τέτοιο, ώστε να πληρώσετε το κόστος;

-Προσοχή στο marketing: μια τηλεόραση που λέει ότι «υποστηρίζει εικόνα 1080p» ενδεχομένως να σημαίνει ότι υποβαθμίζει την εικόνα σε 720p. Δείτε με προσοχή τα χαρακτηριστικά και μετά αγοράστε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:38