22/01/2020 02:27:09

Προεκλογική δέσμευση σοκ ετοιμάζει η Τερέζα Μέι

Προεκλογική δέσμευση σοκ ετοιμάζει η Τερέζα Μέι - Media

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διεθνή και βρετανικό τύπο, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι πρόκειται να δεσμευτεί επισήμως, λίγο πριν από τις πρόωρες εκλογές, για την παύση της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βρετανία.

Σύμφωνα με μη κατονομαζόμενες πηγές του Συντηρητικού Κόμματος τις οποίες επικαλειται η Daily Mail, στο εκλογικό της μανιφέστο η Μέι θα δεσμευτεί επίσης πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποσυρθεί από την ενιαία αγορά της ΕΕ αλλά και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ωστόσο, όλα αυτά ήταν γνωστά ήδη από την εξαγγελία του «οδικού χάρτη» για το Brexit το οποίο ανακοίνωσε πριν από λίγους μήνες. Το ενδιαφέρον είναι, όμως, πως σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Τερέζα Μέι φέρεται να θέλει να εξαναγκάσει και το Εργατικό Κόμμα να υπογράψει το μανιφέστο αυτό, ως δέσμευση πως η πολιτική του Brexit θα συνεχίσει όποιο κι αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα.

Την Τρίτη η Τερέζα Μέι ζήτησε από την Βουλή των Κοινοτήτων να στηρίξει την πρότασή της για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου.  Στις 23 Ιουνίου 2016 οι Βρετανοί πολίτες ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους απο την ΕΕ. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.