search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:27
MENU CLOSE

Θα μας τρελάνει ο δρ. Σόιμπλε: Η Αθήνα κάνει πιο… ρεαλιστικές προβλέψεις από το ΔΝΤ!

20.04.2017 17:02
Σόιμπλε ερμηνεύει… Σόιμπλε για την απόφαση του Eurogroup - Media
 
Δριμύτατη επίθεση στο ΔΝΤ εξαπέλυσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο περιθώριο της Εαρινής Διάσκεψης του Ταμείου στην Ουάσινγκτον.
 
Ο Σόιμπλε, ο οποίος φαίνεται ότι έχει αναπτύξει σχέση «αγάπης-μίσους» με το ΔΝΤ -καθώς θεωρεί ως εκ των ων ουκ άνευ τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά αρνείται να δεχθεί τις πιέσεις του Ταμείου για ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους-, σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς ούτε λίγο ούτε πολύ έστειλε στα… σκουπίδια τις προβλέψεις του ΔΝΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
 
«Ατυχώς για το ΔΝΤ τα τελευταία δύο χρόνια οι προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι πιο ρεαλιστικές. Οι οικονομολόγοι κάποιες φορές πρέπει να αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα», είπε ο Σόιμπλε, όπως μεταδίδει ο Μιχάλης Ιγνατίου από την Ουάσινγκτον, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αναφορά του Γερμανού πολιτικού σε «οικονομολόγους» αποτέλεσε έμμεση επίθεση στον Πόουλ Τόμσεν, με τον οποίο στο παρελθόν διατηρούσε στενές προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις, αλλά πλέον έχει «κρυώσει» μαζί του, λόγω της επιμονής του Δανού τεχνοκράτη για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
 
Συγκεκριμένα, ο Σόιμπλε αναφέρθηκε στο ελληνικό ζήτημα σε διάλογο που είχε με το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Τζον Λίπσκι, ο οποίος τον ρώτησε αν είναι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα.
 
Τότε, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι είναι και συμπλήρωσε δηκτικά ότι «τώρα πιστεύω ότι το πρόγραμμα που έχουμε λειτουργεί. Kαι αν ήταν εδώ ο κ. Τσακαλώτος θα σας έλεγε ότι οι συζητήσεις για τις οικονομικές προβλέψεις και τη μελέτη βιωσιμότητας του χρέους -όπως ξέρετε οι προβλέψεις του ΔΝΤ ήταν πιο απαισιόδοξες από εκείνες της ελληνικής κυβέρνησης αλλά ατυχώς για το ΔΝΤ τα τελευταία δύο χρόνια οι προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι πιο ρεαλιστικές. Οι οικονομολόγοι κάποιες φορές πρέπει να αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα».
 
Ο Σόιμπλε συμπλήρωσε ότι «πιστεύω ότι το πρόγραμμα είναι ΟΚ, νομίζω ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει πρόσβαση στις αγορές μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος. Και πριν η κυβέρνηση του Σαμαρά αναγκασθεί να πάει σε εκλογές γιατί δεν είχε την πλειοψηφία για να επιλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας η Ελλάδα είχε πρόσβαση στις αγορές. Και μετά λόγω των εκλογών και όλων όσων συνέβησαν η τεράστια ζημιά (δεν τα κατάφερε). Είναι πιθανό αν κάνουν το 50% περίπου όσων υποσχέθηκαν».
 
(πληροφορίες: mignatiou.com)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:26