search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:21
MENU CLOSE

Η στιγμή που οι αστυνομικοί πυροβολούν τον δράστη στο Παρίσι – Η ταυτότητά του στη δημοσιότητα (Photos – Video)

21.04.2017 06:08
Ο τρόμος επέστρεψε στο Παρίσι - Ο δράστης της επίθεσης στα Ηλύσια Πεδία (Photos Video) - Media

Βίντεο από τη στιγμή που οι αστυνομικοί πυροβολούν και σκοτώνουν τον δράστη της επίθεσης του Ισλαμικού Κράτους στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο κέντρο του Παρισιού  δημοσίευσε η βρετανική Daily Mirror.

Στο βίντεο φαίνεται ένα αυτοκίνητο να έχει σταματήσει δίπλα σε όχημα της αστυνομίας. Την ίδια ώρα αστυνομικοί κρατώντας τα όπλα τους φαίνεται να σκοπεύουν κάποιον ο οποίος πέφτει στο έδαφος πίσω από το βαν της αστυνομίας.

Η ταυτότητα του δράστη

Παράλληλα, στο ίδιο δημοσίευμα δίνεται στη δημοσιότητα μια πρώτη ταυτότητα του 39χρονου δράστη Καρίμ Σερφί. Ωστόσο, από ττην ταυτότητα φαίνεται πως ο Καρίμ είναι γαλλικής εθνικότητας και όχι βελγικής όπως είχε υποστηρίξει το «Ισλαμικό Κράτος» στην ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις πληροφορίες της Le Figaro πως ο δράστης είναι Γάλλος πολίτης.

 

Όπως είχε γίνει γνωστό ο 39χρονος καταδικάστηκε το Φεβρουάριο του 2005 σε 15 χρόνια φυλάκισης για τρεις απόπειρες εκούσιας ανθρωποκτονίας, δύο εκ των οποίων ήταν εναντίον αστυνομικών. Ο ίδιος ομολόγησε στη διάρκεια της ανάκρισης. Το 2003 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 20 ετών.

Νωρίτερα, το 2001 είχε εμπλακεί σε αιματηρό επεισόδιο όταν καθώς οδηγούσε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο είχε προσκρούσει σε ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο νεαρά αδέλφια εκ των οποίων ο ένας ήταν «Μαθητής ειρήνης».

Τράπηκε σε φυγή αλλά οι δύο άνδρες κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. Ο ένας είχε περιβραχιόνιο με την ένδειξη «αστυνομία».

Πυροβόλησε εναντίον τους τραυματίζοντας τους σοβαρά στον θώρακα. Συνελήφθη λίγο αργότερα και τέθηκε υπό κράτηση με ψευδή ονομασία.

 Δύο μέρες αργότερα τραυμάτισε σοβαρά έναν αστυνομικό την ώρα που τον έβγαζε από το κελί του καθώς άρπαξε το όπλο του και πυροβόλησε πολλές φορές εναντίον του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:19