search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:35
MENU CLOSE

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσκαλεί την πρώην πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ στην Αθήνα – Πρόσκληση και από την Ευρωπαϊκή Αριστερά

21.04.2017 07:52
Στην Αθήνα η πρώην Πρόεδρος της Αργεντινής  - Media

Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να απέστειλε επιστολή στην πρώην πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ, με την οποία την προσκαλεί να επισκεφθεί την Αθήνα στις 8 Μαϊου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 
Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ  κάλεσε την πρώην πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ στην Αθήνα στις 8 Μαΐου 2017 ώστε να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καθώς και με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Η Κίρσνερ η οποία μεταξύ άλλων κατηγορείται για διαφθορά και υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος, δημοσιοποίησε την επιστολή στο Twitter της.

 

Η επιστολή από τη γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής:

«Αθήνα 12 Απριλίου 2017

Αξιότιμη Πρόεδρε,

Το κόμμα μας ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ελληνικός λαός παρακολουθούν με θαυμασμός και σεβασμό τον μακρόχρονο αγώνα των λαών της Λατινικής Αμερικής καθώς και τον αγώνα του λαού της Αργεντινής για κοινωνική δικαιοσύνη και λαϊκή κυριαρχία ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και στον ιμπεριαλισμό.  Γνωρίζουμε πολύ καλά την συμβολή σας καθώς και του Προέδρου Νέστορ Κίρσνερ σε αυτές τις μεγάλες μάχες του λαού της Αργεντινής.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής σας στην Ευρώπη, θα θέλαμε να έχουμε την τιμή να σας υποδεχτούμε στην χώρας μας την Ελλάδα στις 8 Μαΐου 2017, ώστε να πραγματοποιήσετε μια συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρας, καθώς και με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κύριο Νίκο Βούτση.

Θα θέλαμε επίσης να σας προτείνουμε την συμμετοχή σας ως εκπροσώπου τιμής στην ανοικτή συζήτηση που οργανώνει το κόμμα μας με το θέμα « Ο Διεθνής αγώνας για τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη».

Αναμένουμε την απάντησή σας!

Με τους ποιο ζεστούς και αδερφικούς χαιρετισμούς».

Την επιστολή υπογράφει ο Πάνος Ρίγας , γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Πρόσκληση προς την Κίρσνερ απεύθυνε και το  Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά – Βόρεια Πράσινη Αριστερά – μέλος της οποίας είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μιλήσει στην επιτροπή της ευρωομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο 10 Μαΐου.

Κατηγορίες για διαφθορά

Στις αρχές του μήνα απαγγέλθηκαν επίσημα κατηγορίες  στην Κίρσνερ για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και για παράνομες δραστηριότητες που σχετίζονται με την αγοραπωλησία ακίνητης περιουσίας.

Αυτή ήταν η τέταρτη δικαστική υπόθεση που ανοίγει εναντίον της πρώην Προέδρου της Αργεντινής.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:35