17/12/2018 03:58:13

«Καλπάζει» ο Μακρόν - Σε πτώση η Λεπέν

Οι «δυναμικές» πόλεις με Μακρόν, η παρηκμασμένη περιφέρεια με Λεπέν - Ο χάρτης των γαλλικών εκλογών - Media

 

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Εμμανουέλ Μακρόν βλέπει τα ποσοστά του να βρίσκονται σε διαρκή άνοδο ενώ αντιστρόφως ανάλογη πορεία σημειώνει η δημοτικότητα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις της Elabe για το BFM TV ο Μακρόν πλέον είναι μόνος πρώτος με ποσοστό 24% ενώ η Λεπέν διατηρείται στη δεύτερη θέση αλλά με ποσοστό 21.5%, σημειώνοντας πτώση περίπου 1,5 ποσοστιαίας μονάδας.

Αυτή της η πτώση σε συνδυασμό με την άνοδο του κεντροδεξιού Φρανσουά Φιγιόν (20%) και αυτή του νεοκομμουνιστή Ζαν Λυκ Μελανσόν (19.5%) κάνει τη θέση της στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών να φαντάζει επισφαλής, ειδικά αν κανείς αναλογιστεί τη διαφορά της με τους υπόλοιπους υποψήφιους ελάχιστο καιρό πριν.

Αξίζει να τονιστεί βέβαια πως περίπου το ένα τρίτο της εκλογικής βάσης παραμένει αναποφάσιστο ως προς την ψήφο του ενώ η δημοσκόπηση έλαβε χώρα πριν την τρομοκρατική επίθεση της 20ης Απριλίου, η οποία είναι βέβαιο θα δώσει κάποια ώθηση στη Λεπέν.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.