search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:07
MENU CLOSE

Οσσομπούκο μπουκιά και συγχώριο

21.04.2017 09:43
osompouko.jpg

 

Οσσομπούκο μπουκιά και συγχώριο

Υλικά 

6-8 (πάχους 3cm) κομμάτια Osso BUCCO
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μικρό καρότο, ψιλοκομμένο
2 μικρά κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
2 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένο
ψιλοκομμένο ξύσμα 2 λεμονιών
μία χούφτα μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Προθερμάνουμε  το φούρνο στους 180 ° C. Αλατοπιπερώνουμε το  Οσσομπούκο, του προσθέτουμε περίπου 2 κουταλιές της σούπας λάδι και το αλείφουμε καλά. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Τσιγαρίζουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές. Αν δεν χωράνε όλα τα κομμάτια του κρέατος μαζί στην κατσαρόλα, τα μοιράζουμε. 

Βγάζουμε το κρέας σε μία πιατέλα με πολύ προσοχή για να μην διαλυθεί η εξωτερική μεμβράνη που συγκρατεί το κάθε κομμάτι. Μειώνουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι  και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο, και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν τελείως  τα λαχανικά. Σταδιακά ρίχνουμε στο τηγάνι το κρασί, τη σάλτσα ντομάτας και τη δάφνη. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το κρέας. Καλύπτουμε το τηγάνι  και το τοποθετούμε στον φούρνο. Περίπου κάθε μισή ώρα, προσθέτουμε νερό, αν χρειάζεται μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό.  

Το σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φέτες λεμόνι. Το συνοδεύουμε με ριζότο μιλανέζ ( με σαφράν ).

 

Πηγή: tasty-day.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:06