search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:00
MENU CLOSE

Καλοκαίρι 2017: Βελτίωσε την εμφάνιση και την… ψυχολογία σου!

21.04.2017 12:37
Καλοκαίρι 2017: Βελτίωσε την εμφάνιση και την... ψυχολογία σου! - Media

 

Πόσο επηρεάζει η εξωτερική εμφάνιση τη διάθεση και κατ’ επέκταση την ψυχολογία ενός ανθρώπου; Την απάντηση μπορούν να δώσουν μόνο εκείνοι κι εκείνες που τόλμησαν να αλλάξουν μερικώς τυχόν ατέλειες στο πρόσωπο ή το σώμα τους, βελτιώνοντας θεαματικά και την ψυχική τους διάθεση.

Ο εξαίρετος επιστήμονας-πλαστικός χειρουργός κ. Κώστας Αλεξάνδρου μας εξηγεί αναλυτικά -μία προς μία- τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για μία σειρά από επεμβασεις αισθητικής φύσης…

ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Τα τελευταία 6 χρόνια χρησιμοποιούμε σχεδόν σε κάθε χειρουργείο το συνδυασμό λιποαναρρόφησης και κοιλιοπλαστικής.

Ο συνδυασμός ταυτόχρονης λιποαναρρόφησης και κοιλιοπλαστικής έχει σαν αποτέλεσμα μόνιμη απώλεια λίπους, ελάττωση της περιμέτρου της μέσης, σύσφιξη των μυών της κοιλιάς και αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος σε ένα χειρουργείο, με ελαχιστοποίηση των μετεγχειρητικών επιπλοκών και του πόνου, γρηγορότερη ανάρρωση και επιστροφή στην καθημερινότητα

Πώς είναι οι τομές;

Είναι μια οριζόντια τομή πάνω από το εφήβαιο που κρύβεται μέσα στο εσώρουχο ή το μαγιώ.

Το τελικό αποτέλεσμα της ουλής διαμορφώνεται σε 1 χρόνο. Τους πρώτους 3-4 μήνες είναι κόκκινη και σκληρή και με την πάροδο του χρόνου, αποχρωματίζεται και βελτιώνεται αλλά δεν εξαφανίζεται.

Τι αναισθησία χορηγείται;

Γενική ή επισκληρίδια νάρκωση.

Πόσος είναι ο χρόνος νοσηλείας;

24 ώρες.

Υπάρχει πόνος;

Η άποψη ότι η κοιλιοπλαστική είναι πολύ επώδυνη επέμβαση είναι μύθος. Υπάρχει μικρή ενόχληση (αίσθημα τραβήγματος) τα πρώτα δύο 24ωρα στις κινήσεις του ασθενή. Σπάνια χορηγείται παυσίπονο μετά το πρώτο 24ωρο.

Χρησιμοποιούνται επίδεσμοι μετεγχειρητικά;

Υπάρχει μόνο ένα αδιάβροχο επίθεμα κατά μήκος της τομής. Αμέσως μετά το χειρουργείο ο ασθενής φορά μια ελαστική ζώνη κοιλίας ή ένα λαστέξ.

Υπάρχουν παροχετεύσεις;

Συνήθως ναι, υπάρχουν δύο λεπτά σωληνάκια τα οποία βγαίνουν από δύο μικρές οπές στο τριχωτό του εφηβαίου και καταλήγουν σε ένα μπουκαλάκι. Χρησιμεύουν για να παροχετεύονται τα υγρά που συσσωρεύονται κάτω από το δέρμα. Βγαίνουν όταν η παροχή των υγρών είναι κάτω από 40ml.

Υπάρχουν ράμματα;

Όλα τα ράμματα είναι απορροφήσιμα.

Πότε φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα;

Αν και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό από το πρώτο 24ωρο, το τελικό αποτέλεσμα το βλέπουμε σε 6 μήνες. Το έντονο οίδημα υποχωρεί σταδιακά τις 3 πρώτες εβδομάδες.

Μπορεί να μείνει έγκυος η ασθενής;

Ναι. Ιδανικά είναι καλύτερο να χειρουργείται μετά από τις εγκυμοσύνες καθώς μπορεί να υπάρξει χαλάρωση του δέρματος και ραγάδες.

Πότε μπορεί να γυμναστεί;

Σε 1.5 με 2 μήνες αλλά μπορεί να περπατά από την πρώτη εβδομάδα.

Τι επιπλοκές μπορεί να υπάρξουν;

Αιμάτωμα (1% στα δικά μας περιστατικά). Μπορεί να χρειαστεί ο ασθενής να πάει στο χειρουργείο για να παροχετευθεί το αιμάτωμα. Δεν επηρεάζεται καθόλου το τελικό αποτέλεσμα.

Λοίμωξη (0% στα δικά μας περιστατικά).

Σέρωμα (2% στα δικά μας περιστατικά). Πρόκειται για συλλογή διαυγούς υγρού κάτω από το δέρμα συνήθως 10-15 ημέρες μετά το χειρουργείο. Σε μικρές ποσότητες απορροφάται μόνο του. Διαφορετικά το αναρροφούμε με μια λεπτή σύριγγα.

Φλεβική θρόμβωση – πνευμονική εμβολή (0% στα δικά μας περιστατικά). Είναι η σοβαρότερη επιπλοκή που αποφεύγεται με τη χρήση ειδικών συσκευών που κάνουν μασάζ στις κνήμες κατά τη διάρκεια του χειρουργείου βοηθώντας έτσι τη συνεχή ροή του αίματος και με τη χρήση αντιπηκτικής αγωγής μετά το χειρουργείο.

Επηρεάζεται το αποτέλεσμα αν πάρω βάρος;

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Αν κάποιος πάρει βάρος παχαίνει ομοιόμορφα στην περιοχή της κοιλιάς, αλλά οι περιοχές που δεν έχουν λιποαναρροφηθεί θα επηρεαστούν περισσότερο.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του συνδυασμού κοιλιοπλαστικής με λιποαναρρόφηση;

Δύο επεμβάσεις σε ένα χειρουργικό χρόνο.

Τέντωμα του δέρματος με ταυτόχρονη λέπτυνση της μέσης και της κοιλιάς

Γρηγορότερη αποθεραπεία και επαναφορά στις δραστηριότητες.

Λιγότερο επεμβατική μέθοδος (διατήρηση της αισθητικότητας χαμηλά στην κοιλιά, μικρότερη αποκόλληση των ιστών και διατήρηση των λεμφαγγείων και των νεύρων

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΜΑΣΤΩΝ

Αλλάζει το σχήμα, διορθώνει την πτώση των μαστών χωρίς να αλλάζει τον όγκο τους. Αν η ασθενής θέλει να μεγαλώσει το μέγεθος των μαστών μπορεί να συνδυαστεί με τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης αν και συνήθως προτείνουμε να γίνεται σε δύο χρόνους (πρώτα η μαστοπηξία και μετά η αυξητική των μαστών).

Τι είδους αναισθησία χορηγείται;

Γενική αναισθησία

Πόσος χρόνος νοσηλείας χρειάζεται;

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η ασθενής επιστρέφει σπίτι.

Μπορεί να θηλάσει μετά το χειρουργείο;

Φυσικά. Ο θηλασμός δεν επηρεάζεται.

Πώς είναι οι τομές;

Σε μικρή πτώση είναι γύρω από τη θηλαία άλω (περιθηλαία)

Ανάποδο Τ (σχήμα άγκυρας)

Υπάρχουν μετεγχειρητικοί επίδεσμοι;

Όχι. Υπάρχουν αδιάβροχα επιθέματα κατά μήκος των τομών τα οποία αφαιρούνται σε μια εβδομάδα και η ασθενής φορά αμέσως μετά το χειρουργείο ένα αθλητικό σουτιέν.

Υπάρχουν παροχετεύσεις;

Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ παροχετεύσεις.

Υπάρχει μετεγχειρητικός πόνος;

Δεν υπάρχει πόνος παρά μόνο ένα αίσθημα καύσου το οποίο υποχωρεί λίγες ώρες μετά το χειρουργείο. Σπάνια χορηγούνται παυσίπονα μετά το πρώτο 24ωρο.

Πότε επιτρέπεται η γυμναστική;

Μετά από 1,5 μήνα επιτρέπεται αεροβική γυμναστική (jogging). Συνιστάται η αποφυγή ανύψωσης βάρους και η υπερέκταση των χεριών τις πρώτες εβδομάδες ενώ επιτρέπεται ελεύθερα το περπάτημα. Οδήγηση μετά από μια εβδομάδα.

Επιστροφή στην εργασία

Συνήθως μετά από 2 ημέρες . Σε χειρονακτική εργασία μετά από 10 ημέρες.

Πότε αφαιρούνται τα ράμματα;

Τα ράμματα είναι όλα απορροφήσιμα.

Πότε φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα;

Χρειάζονται περίπου 3 – 6 μήνες για να φανεί το τελικό αποτέλεσμα. Οι ουλές είναι αρχικά κόκκινες και σκληρές και βελτιώνονται προοδευτικά έως και ένα χρόνο, αλλά δεν εξαφανίζονται.

Τι επιπλοκές υπάρχουν;

Αιμάτωμα. Εάν η συλλογή είναι μεγάλη μπορεί να χρειαστεί παροχέτευση στο χειρουργείο (0% στους ασθενείς μας).

Αναισθησία της θηλής, οφείλεται σε τραυματισμό του νεύρου που «νευρώνει» την θηλή (0% στους ασθενείς μας).

Διάσπαση τραύματος (0% στους ασθενείς μας).

FACELIFT

Το face lift πρέπει να δείχνει φυσικό κάνοντας τον ασθενή να δείχνει νεότερος και πιο ξεκούραστος, χωρίς όμως να αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του και χωρίς να φαίνεται το πρόσωπο από μακριά «χειρουργημένο» (face lift look) και «περίεργο» στο περιβάλλον του.

Ποιες τεχνικές υπάρχουν;

Οι τεχνικές εξατομικεύονται ανάλογα με τον ασθενή, τις προσδοκίες του, την ανατομία του, την ηλικία και τις συνήθειές του (π.χ. κάπνισμα, έκθεση στον ήλιο).

Για τον ασθενή που θέλει γρήγορη ανάρρωση ή είναι σχετικά μικρής ηλικίας (40-45 ετών) χρησιμοποιείται το Macs- lift ή κάποιο είδος προωτιαίου lift (mini lift). Αλλά επειδή συνήθως mini lift = mini αποτελέσματα και mini διάρκεια, στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζεται ολικό lift σε συνδυασμό με βλεφαροπλαστική ή και lifting μετώπου, που δίνει πιο μακροχρόνια ή και πιο έντονα αποτελέσματα χωρίς να αλλοιώνει την φυσιογνωμία του προσώπου.

Πόσο διαρκεί;

Είναι δύσκολο να απαντηθεί επειδή ο καθένας έχει διαφορετική ποιότητα δέρματος και ιστών καθώς και διαφορετικές συνήθειες (έκθεση στον ήλιο, κάπνισμα). Το ρολόι του χρόνου δυστυχώς δεν σταματά και μετά το χειρουργείο ο ασθενής συνεχίζει να μεγαλώνει. Παρόλαυτα ο ασθενής δείχνει νεότερος, πιο ξεκούραστος και πιο «φρέσκος» και μετά από 10-15 χρόνια. Αν ο ασθενής το επιθυμεί μπορεί να γίνει μετά από μια δεκαετία μια μικρή διόρθωση (λίγη αφαίρεση δέρματος).

Είδος αναισθησίας

Συνήθως γενική αναισθησία. Σε μικρότερης βαρύτητας και διάρκειας επεμβάσεις (mini lift) μπορεί να γίνει μέθη σε συνδυασμό με τοπική αναισθησία.

Παραμονή στο νοσοκομείο

Συνήθως ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα αφαιρείται η παροχέτευση, ο ασθενής λούζεται και φεύγει χωρίς επιδέσμους. Σε μικρότερης βαρύτητας και διάρκειας επεμβάσεις (mini lift) ο ασθενής φεύγει την ίδια ημέρα.

Υπάρχουν τομές;

Η τομή ξεκινάει από τον κρόταφο(κάτω από την φαβορίτα) χωρίς να αφαιρείται καθόλου μαλλί και συνεχίζει μπροστά και πίσω από το αυτί και μετά κρύβεται μέσα στα μαλλιά. Σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται και μια μικρή τομή κάτω από το πηγούνι για συρραφή των μυών στη μέση γραμμή.

Υπάρχουν επίδεσμοι;

Υπάρχει επίδεσμος για ένα 24ωρο. Μετά αφαιρείται, λούζεται ο ασθενής και απλώς βάζει μια αντιβιοτική αλοιφή στις τομές μια φορά την ημέρα.

 

Πηγή: markos.tv

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:57