search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:43
MENU CLOSE

Αυτό είναι το υπερόπλο που σχεδιάζει η Ρωσία – Στόχος η θαλάσσια κυριαρχία (Photos)

21.04.2017 14:52
Αυτό είναι το υπερόπλο που σχεδιάζει η Ρωσία - Στόχος η θαλάσσια κυριαρχία (Photos) - Media
 
Αν και η πρώτη συμμετοχή του ρωσικού αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» σε πραγματικές επιχειρήσεις δεν στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία (έχασε δύο αεροσκάφη και γενικώς δυσκολεύτηκε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των επιχειρήσεων στη Συρία), η Μόσχα όχι μόνο δεν το βάζει κάτω, αλλά ετοιμάζεται να απαντήσει στην κυριαρχία των ΗΠΑ στο χώρο των αεροπλανοφόρων με εντυπωσιακό τρόπο.
Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, το πολεμικό ναυτικό της χώρας ετοιμάζεται να απαντήσει στην θαλάσσια κυριαρχία των ΗΠΑ με το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα, το οποίο, όπως αναφέρουν πηγές της Μόσχας, θα υπερβαίνει σε ισχύ και δυνατότητα μεταφοράς αεροσκαφών τα 11 αεροπλανοφόρα κλάσεως «Νίμιτς» των ΗΠΑ.
 
Το πρόγραμμα κατασκευής του συγκεκριμένου υπερ-αεροπλανοφόρου, με την κωδική ονομασία «Shtorm», προβλέπει τη δημιουργία ενός σκάφους που θα μεταφέρει περισσότερα από 90 μαχητικά αεροσκάφη και θα έχει εκτόπισμα άνω των 100.000 τόνων.
Το «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» προέρχεται από τις ημέρες της Σοβιετικής Ένωσης και θεωρείται κυρίως ικανό για άμυνα, ενώ δεν αποπνέει την ισχύ των αμερικανικών αεροπλανοφόρων, ενώ θεωρείται πλέον πεπαλαιωμένο για τις ανάγκες των σύγχρονων ενόπλων δυνάμεων (από το «Κουζνετσόφ» μπορεί να απογειωθεί ένα μαχητικό ανά τρία λεπτά, ενώ στα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ απογειώνονται τρία αεροσκάφη μαζί).
 
Πάντως, τα ρωσικά ΜΜΕ υπογραμμίζουν ότι το πρόγραμμα «Shtorm» έχει ορισμένα προβλήματα που πρέπει να ξεπεράσει στο στάδιο της υλοποίησής του: το πρώτο είναι το κόστος κατασκευής του, το οποίο επιβαρύνεται από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, και το δεύτερο είναι η κατασκευή τουλάχιστον 90 αεροσκαφών πέμπτης γενιάς.
Για το δεύτερο ζήτημα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις υποστηρίζουν ότι οι ανάγκες θα καλυφθούν από τα Τ-50, τα οποία ωστόσο δεν έχουν ακόμα φθάσει στο επίπεδο που απαιτείται για μαχητικά πέμπτης γενεάς, ειδικά σχεδιασμένα για αεροπλανοφόρα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:40