search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 00:14
MENU CLOSE

ΕΦΚΑ: Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις χηρείας των στρατιωτικών που σκοτώθηκαν

21.04.2017 15:06
Διαψεύδει ο ΕΦΚΑ: Βρισκόμαστε εντός του στόχου - Media

 

Σε διευκρινίσεις για τις συντάξεις χηρείας των στρατιωτικών οι οποίοι χάθηκαν στη μοιραία πτήση του ελικοπτέρου, την 19η Απριλίου 2017, προχώρησε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα και πληροφορίες του Τύπου που αφορούν το ζήτημα της συνταξιοδότησης των μελών οικογενείας των στρατιωτικών.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 4 παρ. 3 Ν. 4387/2016), στα πρόσωπα που δικαιούνται σύνταξης, λόγω ανικανότητας ή λόγω θανάτου που προήλθε πρόδηλα και αναμφισβήτητα, εξαιτίας της υπηρεσίας, χορηγείται σύνταξη με τις οικείες ειδικές συνταξιοδοτικές διατάξεις του Δημοσίου του π.δ. 169/2007.

Συνεπώς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, γι’ αυτές τις περιπτώσεις δεν μειώνονται ούτε περικόπτονται οι συντάξεις χηρείας, οι οποίες θα εξακολουθούν να κανονίζονται και να καταβάλλονται από το Δημόσιο.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03