search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:11
MENU CLOSE

Αναστασιάδης για χούντα: Δίδυμο το έγκλημα του πραξικοπήματος και της εισβολής

21.04.2017 18:34
Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη - Μισέλ για την Αμμόχωστο - Media

 

Η θλιβερή κατάληξη της επταετούς δικτατορίας στην Ελλάδα, ήταν η συντέλεση του πραξικοπήματος στην Κύπρο, που οδήγησε στην τουρκική εισβολή και κατοχή, τονίζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.

Σε γραπτή δήλωση, ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης αναφέρει, ότι οι θλιβερές σελίδες της Ιστορίας «επιβάλλουν σε όλους να αντλούμε διδάγματα αποφυγής τέτοιων εγκληματικών ενεργειών, που δίδουν προσχήματα για ενέργειες σε βάρος του Έθνους και μας διδάσκουν ότι ο σεβασμός στις δημοκρατικές αρχές και αξίες μπορεί να αποτρέψει ανάλογες δυσάρεστες καταστάσεις».

Μόνο μέσα από ήπιο πολιτικό λόγο και εθνική ομοψυχία, επισημαίνει ο Κύπριος Πρόεδρος, «μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ανατροπή των τετελεσμένων που επέφερε στην πατρίδα μας το δίδυμο έγκλημα του πραξικοπήματος και της εισβολής και ενωμένοι να διεκδικήσουμε τον στόχο της εξεύρεσης δίκαιης, βιώσιμης και ειρηνικής λύσης του Κυπριακού προβλήματος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10