search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:51
MENU CLOSE

Πενς: Οι ΗΠΑ θα τηρήσουν τη συμφωνία με την Αυστραλία για τους πρόσφυγες

22.04.2017 08:50
«Δεν αισθάνθηκα τίποτα»: Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έκανε δημοσίως το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού (Video) - Media

 

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πένς δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τηρήσουν την αμφιλεγόμενη συμφωνία με την Αυστραλία για τους πρόσφυγες, αν και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την έχει χαρακτηρίσει ανόητη.

Ο Μάικ Πενς κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Μάλκομ Τερνμπολ στο Σίδνει, επεσήμανε ότι η συμφωνία θα γίνει αντικείμενο ενδελεχούς έρευνας και ότι η τήρηση της συμφωνίας «δεν σημαίνει θαυμασμό για αυτή». Ο Λευκός Οίκος έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα γίνει εκτεταμένη έρευνα για τους αιτούντες άσυλο που θα έρθουν από τους καταυλισμούς της Αυστραλίας.

Η συμφωνία την οποία υπέγραψε τον περασμένο χρόνο ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, προβλέπει την μετεγκατάσταση 1250 αιτούντων άσυλο από την Αυστραλία που βρίσκονται σε καταυλισμούς στις ΗΠΑ. Σε αντάλλαγμα, η Αυστραλία θα δεχτεί να κάνει μετεγκαταστάσεις προσφύγων από το Ελ Σαλβαδόρ, τη Γουατεμάλα και τις Ονδούρες.

Η τήρησή της έχει μεγάλη σημασία για την Αυστραλία που δέχεται ισχυρές πολιτικές και νομικές πιέσεις να κλείσει τους καταυλισμούς, ιδιαίτερα αυτόν που βρίσκεται στο νησί Μάνους της Παπούα Νέα Γουινέα, όπου έχουν σημειωθεί σοβαρά περιστατικά βίας μεταξύ των ντόπιων και των προσφύγων.

Ο Μάικ Πενς είναι το πρώτο υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης Τραμπ που επισκέπτεται την Αυστραλία, σε μία στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν την ενίσχυση των οικονομικών δεσμών και της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας, εν μέσω εντάσεων στην Κορεατική Χερσόνησο.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε τέλος ότι το αεροπλανοφόρο «Καρλ Βίνσον» και τα πλοία που το συνοδεύουν θα βρίσκονται στη Θάλασσα της Ιαπωνίας εντός ημερών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:49