search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:09
MENU CLOSE

Ύβρις (μετά συγχωρήσεως)

09.09.2011 10:25
Ύβρις (μετά συγχωρήσεως) - Media

Σε συνέχεια του προηγούμενου σημειώματος στο οποίο γράφαμε ότι το κραυγαλέο θέμα που αποδεικνύουν τα γκάλοπ είναι η συντριπτική αποτυχία του κομματικού συστήματος ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ του.

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Σε συνέχεια του προηγούμενου σημειώματος στο οποίο γράφαμε ότι το κραυγαλέο θέμα που αποδεικνύουν τα γκάλοπ είναι η συντριπτική αποτυχία του κομματικού συστήματος ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ του.

Όπως όλα δείχνουν, κανέναν πολίτη αυτής της χώρας δεν ενδιαφέρει αν παίρνει κεφαλή η Ν.Δ. από το ΠΑΣΟΚ και το αντίστροφο, πάρεξ των κομματικών καθαρμάτων που έχουν να λαμβάνουν από την κομματική τους εξάρτηση.

Η χρεοκοπία όλου του κομματικού μοντέλου που γνωρίσαμε, είναι κραυγαλέα και απλώς ζούμε τη δυσωδία της αποσύνθεσής του μέσα από τους υπάρχοντες κομματικούς μηχανισμούς, που αδυνατούν να ξεφύγουν από τα στερεότυπα που άσκησαν την εγκληματική πολιτική τους. Έτσι έχουμε το φαινόμενο να συρρικνώνονται απελπιστικά τα ποσοστά προτίμησης στα κόμματα εξουσία και τα υπόλοιπα κόμματα της δεξιοαριστεράς να λιμνάζουν καθηλωμένα στα ίδια και τα ίδια ποσοστά, δίχως να μπαίνουν στον κόπο να σκεφτούν γιατί άραγε δεν πείθουν κανέναν. Τα κόμματα εξουσίας τουλάχιστον μπορούν να δικαιολογήσουν την πτώση τους: κυβερνούν και αποτυγχάνουν, έτσι συρρικνώνεται η δύναμή τους και η επιρροή τους στην εξουσία. Τα υπόλοιπα κόμματα γιατί δεν μπαίνουν στον κόπο να σκεφτούν τι συμβαίνει και δεν πείθουν κανέναν; Μέσα σε αυτά η πολύβουη Αριστερά, που όλα τα ξέρει, γιατί δεν δράττεται της πολιτικής ευκαιρίας να αυξήσει την επιρροή της στην κοινωνία; Οι συνθήκες είναι περισσότερο κι από ώριμες, είναι ιδανικές! Τι συμβαίνει λοιπόν και μένει βαλτωμένη; Ποιος φταίει αυτή τη φορά, το σύστημα, ο λαός, η αλλοτρίωση, οι σινολόγοι, οι αστρολόγοι; Τι συμβαίνει και δεν πείθει κανέναν;

Αν άκουγε, για παράδειγμα, κάποιος που δεν γνωρίζει τον Τσίπρα το πώς μιλά στο όνομα του λαού και με τι άνεση χειρίζεται το σύνολο της λαϊκής βούλησης, θα θεωρούσε ότι διαθέτει τουλάχιστον τα 2/3 του εκλογικού σώματος στο τσεπάκι του.

Το θέμα, ωστόσο, είναι ότι η χώρα μοιάζει να βουλιάζει μέσα στην ΥΒΡΗ των πολιτικών μας επιλογών και του τρόπου με τον οποίο ερμηνεύσαμε τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, το Δικαίωμα, την Αξιοκρατία κ.λπ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:09