search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:53
MENU CLOSE

ΥΠΟΙΚ: Καμία στάση πληρωμών – Το πλεόνασμα υπολογίζεται σε «δεδουλευμένη βάση»

22.04.2017 14:15
120 δόσεις: Από το φόβο για δημοσιονομική τρύπα 800 εκατ. σε αποταμίευση εκατομμυρίων για το 2020  - Media
 
Με έντονο τρόπο σχολίασε το υπουργείο Οικονομικών σχόλια της αντιπολίτευσης και δημοσιεύματα που εκτιμούν ότι το πλεόνασμα είναι αποτέλεσμα στάσης πληρωμών του δημοσίου.
 
Συγκεκριμένα, το ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι «έκπληξη προκαλεί η εμμονή της αντιπολίτευσης και μερίδας του Τύπου με τη λεγόμενη “στάση πληρωμών” που δήθεν εξηγεί το υψηλό πλεόνασμα του 2016.
 
Εξηγείται -για πολλοστή φορά- ότι σύμφωνα με τη μεθοδολογία της Eurostat, οι μεταβολές των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης συμπεριλαμβάνονται στον υπολογισμό του δημοσιονομικού αποτελέσματος, αφού εφαρμόζεται η δεδουλευμένη βάση.
 
Συνεπώς, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να διογκώσει το πλεόνασμα μέσω “στάσης πληρωμών” και “απλήρωτων λογαριασμών”.
 
Συνιστάται, ως εκ τούτου, στους διάφορους “ειδήμονες” να ενημερώνονται πρώτα για τους στοιχειώδεις λογιστικούς κανόνες πριν να σπεύσουν σε αναπαραγωγή τέτοιου είδους ανακριβειών».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:52