search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:36
MENU CLOSE

Τέλος τα… pizza boys, ήρθε το ντελίβερι με ρομπότ!

22.04.2017 15:34
Τέλος τα… pizza boys, ήρθε το ντελίβερι με ρομπότ! - Media

 

Στο Σαν Φρανσίσκο, οι κάτοικοι που παραγγέλνουν φαγητό έχουν την επιλογή να τους το παραδώσει ένα ρομπότ. Οι πελάτες που δίνουν μια παραγγελία φαγητού μέσω της εφαρμογής Yelp μπορούν να επιλέξουν να τους τα φέρει στην πόρτα τους κάποιο ρομπότ της start up εταιρείας, Marble, η οποία κατασκευάζει ρομπότ.

Αν και καινούργιο, αν το εγχείρημα αποδειχτεί επιτυχημένο θα μπορούσε στο μέλλον να αντικαταστήσει τους ανθρώπους που κάνουν delivery για όλα τα προϊόντα. Το συγκεκριμένο είδος ρομπότ θα μπορούσε να φανεί εξαιρετικά χρήσιμο σε παντοπωλεία, ταχυφαγεία, φαρμακεία και άλλα τέτοια είδη καθημερινής χρήσης. 

Άνθρωποι της αγοράς ισχυρίζονται ότι η αντικατάσταση των ανθρώπων με τα ρομπότ θα μπορούσαν να έχουν τεράστια απόδοση στις παραδόσεις μεταξύ εστιατορίου και σπιτιού του πελάτη.

Ωστόσο, όσο πρωτότυπη κι αν ακούγεται η ιδέα, η Marble αντιμετωπίζει ήδη ανταγωνισμό στο συγκεκριμένο επιχειρηματικό πεδίο.

Παρά τον ενθουσιασμό από ιδιώτες επενδυτές του τεχνολογικού επιχειρείν η συγκεκριμένη τεχνολογία βρίσκεται στα σπάργανα.

Για παράδειγμα, τα ρομπότ της Marble σήμερα ακολουθείται από ένα ανθρώπινο συνοδό καθώς περιφέρεται στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο. Επιπλέον τα οχήματα δεν είναι κατάλληλα για να ανέβουν τις σκάλες και μέχρι στιγμής οι παραδόσεις περιορίζονται σε λίγες γειτονιές.

Γεννάται επίσης το ερώτημα του βανδαλισμού: τι θα μπορούσε να σταματήσει έναν περαστικό που θα ήθελε να καταστρέψει το συγκεκριμένο ρομπότ;

Αυτό που μέχρι στιγμής απαντά η εταιρεία στο παραπάνω είναι πως κάθε ρομπότ είναι εφοδιασμένο με αισθητήρες και κάμερες. Με τον τρόπο αυτό οποιοσδήποτε εγκληματίας θελήσει να βλάψει κάποιο από τα ρομπότ, θα καταγραφεί και γρήγορα θα εντοπιστεί.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:33