search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:29
MENU CLOSE

Κώστας Μπακογιάννης: Έχω πολλά να κάνω ακόμα στην Περιφέρεια

22.04.2017 17:18
Μπακογιάννη για το συνωστισμό στην Ομόνοια: Δεν ξέρω πολύ κόσμο που ζήτησε συγγνώμη (Video) - Media

 

Για το έργο του στην Περιφέρεια, για το πως θα έπρεπε, κατά τη γνώμη του, να είναι σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και για τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή, μιλάει σε συνέντευξή του στην “Κυριακάτικη Εφημερίδα” ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Ξεκαθαρίζοντας πως έχει ακόμα πολλά να κάνει στην Περιφέρεια και πως λειτουργεί “σαν να είμαι και πάλι υποψήφιος” επιχειρεί να βάλει τέλος στα σενάρια που τον θέλουν να “φλερτάρει” με τον δήμο Αθηναίων, λέγοντας πως μέχρι τις επόμενες εκλογές έχουμε μπροστά μας δυο χρόνια και άρα “δεν είναι ώρα να συζητάμε για εκλογές, έχουμε δουλειά”.

“Είμαστε μπροστά σε απορροφητικότητα, εκτελούμε εκατοντάδες έργα σε όλη τη περιφέρεια” λέει αναφερόμενος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και συμπληρώνει: “έχουμε βάλει σε τάξη τα οικονομικά μας, ασχολούμαστε με την επιχειρηματικότητά μας, κάνουμε σοβαρή δουλειά στον τουρισμό, τρέχουμε συνεχώς δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης”.

“Έχουμε την ευκαιρία σήμερα να γυρίσουμε το κράτος ανάποδα, με ισχυρούς δήμους και ισχυρές περιφέρειες, κύτταρα δημοκρατίας και εργαστήρια καινοτομίας” σημειώνει αναφερόμενος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και εξηγεί: “Ας συζητήσουμε λοιπόν, για παράδειγμα, τι αρμοδιότητές μπορεί να αναλάβει η αυτοδιοίκηση, όπως η υγεία και η παιδεία, τη φορολογική αποκέντρωση, την μείωση της γραφειοκρατίας χωρίς νέους κρατικούς επιτρόπους αλλά με την κατάργηση των αποκεντρωμένων διοικήσεων, και γιατί όχι, την απλή αναλογική υπό όρους και προϋποθέσεις. Όλα μαζί όμως, δουλεύοντας από κάτω προς τα πάνω, και οικοδομώντας ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό πλαίσιο”.

Τέλος αναφερόμενος στις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή, σημειώνει πως η αξιολόγηση θα φέρνει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τονίζοντας πως ο ίδιος θα ήθελε επιτέλους “σε αυτή τη χώρα να δω μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης”, συμπληρώνει ότι ο κ. Τσίπρας θα κρίνει αν “έχει την απαιτούμενη δημοκρατική νομιμοποίηση να φέρει νέα μέτρα, ιδιαίτερα όταν δεσμεύουν και την επόμενη Βουλή”, ενώ τέλος, στην ερώτηση αν θεωρεί τη ΝΔ έτοιμη να κυβερνήσει, απαντά ότι είναι “πιο έτοιμη από οποιαδήποτε αντιπολίτευση στα χρόνια των μνημονίων”. Αν αυτό “αρκεί;”, αναρωτιέται ο ίδιος, “θα φανεί”, απαντά, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:27