search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:26
MENU CLOSE

Ντουμπάι: Οι μπανιέρες του ενός εκατομμυρίου δολαρίων (Photos)

23.04.2017 10:55
Ντουμπάι: Οι μπανιέρες του ενός εκατομμυρίου δολαρίων (Photos) - Media

 

Το συγκρότημα κατοικιών του Ντουμπάι, XXVI Carat, που θα είναι έτοιμο στο τέλος του χρόνου, είναι ήδη ανάρπαστο. Περιλαμβάνει 22 κατοικίες, των 7 υπνοδωματίων η κάθε μία και παρέχει υπηρεσίες όπως θυρωρό επί 24ώρου και κηπουρό. Κάποιες έχουν πουληθεί ήδη μάλιστα, παρόλο που η τιμή τους κυμαίνεται από 9 μέχρι 20 εκατομμύρια δολάρια.

Το πιο ιδιαίτερο στοιχείο των κατοικιών ωστόσο, είναι οι μπανιέρες τους και αυτό γιατί κοστίζουν ως 1 εκατομμύριο δολάρια, καθώς πρόκειται για χειροποίητα έργα τέχνης φτιαγμένα από σπάνια πετρώματα της ζούγκλας του Αμαζόνιου, τα οποία έχουν σμιλέψει Ιταλοί τεχνίτες της Φλωρεντίας.

Το κάθε πέτρωμα από το οποίο δημιουργήθηκαν οι μπανιέρες, ζυγίζει 10 τόνους και βέβαια έπρεπε να μεταφερθεί από τα βάθη της Νότιας Αμερικής στη Μέση Ανατολή.

Ο βράχος κοβόταν στη μέση όταν έφτανε στο Ντουμπάι και από κει πέρα αναλάμβαναν δράση οι Ιταλοί μαρμαροτεχνίτες. Για κάθε μπανιέρα χρειάστηκαν εκατοντάδες ώρες εργασίας, προκειμένου να είναι εντελώς λεία η εσωτερική της επιφάνεια, ενώ η εξωτερική της επιφάνεια αφήνεται ανέπαφη ώστε να τονίζεται η αντίθεση της άγριας φυσικής ομορφιάς με το τελειωμένο έργο.

Φυσικά, κάθε μπανιέρα είναι μοναδική.

Άλλο αβαντάζ αυτών των κατοικιών της εξωπραγματικής πολυτέλειας είναι ότι διαθέτουν πρόσβαση σε ιδιωτική παραλία. Ήδη, έχει προπωληθεί το 30% του συγκροτήματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:26