search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:51
MENU CLOSE

Αμερικανός Πρέσβης: Είμαστε ευγνώμονες για τη Σούδα

23.04.2017 12:05
Αμερικανός Πρέσβης: Είμαστε ευγνώμονες για τη Σούδα - Media

 

Οι Αμερικανοί είναι ευγνώμονες για τη βάση της Σούδας, καθώς θεωρούν ότι διαδραματίζει κεντρικό ρόλο για τις αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου. Αυτό τόνισε ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ που μίλησε στην εκπομπή ”Με Αρετή και Τόλμη” και την Αλεξία Τασούλη.

Ο Αμερικανός πρέσβης  χαρακτήρισε τη Σούδα μια σημαντική πλατφόρμα πάνω στην οποία μπορούν να ενισχυθούν οι σχέσεις των στρατιωτικών δυνάμεων των δύο χωρών. “Είμαι εντυπωσιασμένος από τον σεβασμό και τον επαγγελματισμό μεταξύ των δυνάμεων της αεροπορίας και του ναυτικού των χωρών μας και ευελπιστώ στη συνέχιση αυτής της συνεργασίας με τέτοιο τρόπο που θα ενισχύσει την ασφάλεια και των δύο χωρών” τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου, στις ΗΠΑ και στη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζειμς Μάτις, την οποία χαρακτήρισε “εξαιρετική”.

 “Η Ελλάδα αποτελεί σύμμαχο-κλειδί στο ΝΑΤΟ και στρατηγικά κρίσιμο παράγοντα. Ενας ισχυρός συνεργάτης στην ανατολική Μεσόγειο την περίοδο μάλιστα που πρωταρχικός στόχος των ΗΠΑ είναι η αντιμετώπιση των ISIS στη Συρία. Ενας δυνατός σύμμαχος, στη συνεργασία με τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων διατηρώντας μια Ευρωπαϊκή τροχιά” δήλωσε ο Πάιατ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:35