20/10/2019 02:43:10

Στάση εργασίας στο Εθνικό Θέατρο την Πέμπτη

Στάση εργασίας στο Εθνικό Θέατρο την Πέμπτη  - Media

   

Στάση εργασίας εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου με αίτημα τη σύναψη Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ξεκίνησε η σχετική διαπραγμάτευση. «Ένας χρόνος που επανερχόμαστε στα ίδια θέματα χωρίς να καταλήγουμε και κάθε φορά πρέπει να χρονοτριβούμε ανάμεσα σε διαδικασίες που πρέπει να εγκριθούν είτε από το ΔΣ είτε από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή» αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27/4 από τις 12:00 έως 16:00 (πρωινή βάρδια) και 19:00 έως 23:00 (απογευματινή βάρδια).

«Διεκδικούμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στο πλαίσιο της προηγούμενης, με παράλληλη προώθηση των ζητημάτων πλήρους εξομοίωσης με το ενιαίο μισθολόγιο, να ισχύσει δηλαδή η υπουργική απόφαση για το ανθυγιεινό επίδομα, να ολοκληρωθεί η διαδικασία για το επίδομα ευθύνης και να προωθηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την τροποποίηση και την εφαρμογή του Εσωτερικού Κανονισμού όπως επίσης και του Οργανογράμματος» επισημαίνει η ανακοίνωση. «Παράλληλα έχουμε εκφράσει την αντίθεση μας στο σχεδιασμό Outsourcing (εξωτερική ανάθεση - εργολαβοποίηση) των υπηρεσιών του τμήματος των εργατών και την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας».

Επίσης, οι εργαζόμενοι ζητούν «Να δοθεί έμφαση στην απαλοιφή των δυσλειτουργιών του οργανισμού και των υπερβολικών καθυστερήσεων στις λήψεις αποφάσεων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η ράμπα αναπήρων στην Πειραματική Σκηνή, το σύστημα μηχανοργάνωσης, η απροθυμία της διοίκησης για την ολοκληρωμένη υλοποίηση σχεδίου για θέματα υγείας και ασφάλειας, η καταβολή των εκτός έδρας για τους συναδέλφους που μετακινήθηκαν την θερινή περίοδο 2016 κ.ά.».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.