search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:03
MENU CLOSE

Handelsblatt: Σενάριο για capital controls αν επικρατήσουν Λεπέν και Μελανσόν

23.04.2017 18:13
Handelsblatt: Σενάριο για capital controls αν επικρατήσουν Λεπέν και Μελανσόν - Media

 

Την επιβολή capital controls (ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων) στη Γαλλία μπορεί να επιβάλει η Ευρωπαϊκή ΚεντρικήΤράπεζα (ΕΚΤ), στην περίπτωση που στον δεύτερο γύρο περάσουν ο αριστερός Ζαν Λυκ Μελανσόν και η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt.

Το σενάριο αυτό δεν είναι πιθανό αναφέρει η εφημερίδα, αλλά σημειώνει ότι κεντρικές τράπεζες και τραπεζικές εποπτικές Αρχές έχουν συζητήσει, εν όψει του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, για το ενδεχόμενο των capital controls σε περίπτωση ενός «μη ευνοϊκού» εκλογικού αποτελέσματος.

Στις σημερινές εκλογές είναι μεν φαβορί ο κεντρώος και φιλοευρωπαίος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν, αλλά με βάση τις δημοσκοπήσεις δεν αποκλείεται ότι μπορεί να καταλάβουν τις δύο πρώτες θέσεις οι ευρωσκεπτικιστές υποψήφιοι Λεπέν και Μελανσόν, οπότε θα είναι αυτοί που θα διεκδικήσουν την προεδρία στον δεύτερο γύρο στις 7 Μαΐου.

Η Λεπέν είναι κατά του ευρώ και υποστηρίζει την επιστροφή στα εθνικά νομίσματα, ενώ ο Μελανσόν έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει δημοψήφισμα για να αποφασίσουν οι Γάλλοι αν θέλουν να είναι στην Ευρωζώνη.

Πηγή: enikonomia.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:02