search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:53
MENU CLOSE

Γαλλικές προεδρικές εκλογές: Δημιουργείται μέτωπο κατά Λεπέν μετά τα exit poll

23.04.2017 18:28
Ο Μακρόν «θα κάνει τα μέγιστα» για να αποφύγει μια στρατιωτική κλιμάκωση μεταξύ ΗΠΑ- Ιράν - Media

 

Συντηρητικοί και σοσιαλιστές γάλλοι πολιτικοί εκφράζουν την υποστήριξή τους προς τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν εναντίον της Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.
 
Μετά την δημοσιοποίηση των πρώτων εκτιμήσεων, ο προεδρικός υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπενουά Αμόν κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν τον Εμανουέλ Μακρόν και να απορρίψουν την Μαρίν Λεπέν με τον ισχυρότερο τρόπο.
 
Ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ, ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φόλ εξέφρασαν επίσης την υποστήριξή τους προς τον Εμανουέλ Μακρόν.
 
Από την άλλη πλευρά του πολιτικού φάσματος ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός Ζαν-Πιερ Ραφαρέν και μέλος του κόμματος «οι Ρεπουμπλικανοί» δήλωσε ότι σε «ό,τι τον αφορά και χωρίς δισταγμό δηλώνω ότι πρέπει να συσπειρωθούμε πίσω από τον Εμανουέλ Μακρόν».
 
Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος τόνισε ότι «δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την ψήφο κατά της άκρας δεξιάς. Εγώ θα ψηφίσω υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν». Η εξέλιξη αυτή έγινε γνωστή αμέσως μόλις ανακοινώθηκαν τα exit poll, πριν καν αρχίσουν να γνωστοποιούνται τα επίσημα αποτελέσματα.

Ο Μακρόν, ο οποίος δεν έχει εκλεγεί ποτέ βουλευτής και είναι ανεξάρτητος, δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων: «Γυρίζουμε σελίδα στην πολιτική ιστορία της Γαλλίας».

Προσέθεσε δε, ότι «οι Γάλλοι εξέφρασαν την επιθυμία για ανανέωση. Η λογική μας βρίσκεται πλέον στην συσπείρωση που θα συνεχίσουμε μέχρι τις βουλευτικές εκλογές».

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:52