search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:04
MENU CLOSE

Πως «είδε» ο γαλλικός τύπος τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών (Photos)

24.04.2017 05:36
Ο Μακρόν, η Λεπέν και η Αθήνα - Media

 

Μετά το συγκλονιστικό εξώφυλλο της γαλλικής εφημερίδας της Αριστερας «L’ Humanite» η οποίος κάλεσε τους ψηφοφόρους να καταψηφίσουν την Μαριόν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, όλα τα σημερινά πρωτοσέλιδα του γαλλικού τύπου σχολιάζουν το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου.

Χαρακτηριστικό είναι πως τα περισσότερα πρωτοσέλιδα χαρακτηρίζουν τον 39χρονο Εμανουέλ Μακρόν τον επόμενο πρόεδρο της Γαλλίας.

Η «Liberation» παρουσιάζει τον Μακρόν να τείνει το χέρι του και η εφημερίδα γράφει «Προεδρία, σε μία βόλτα» θέλοντας να δείξει πως παρά το γεγονός ότι ο Εμανουέλ Μακρόν είναι σχετικά άπειρος πολιτικά και δεν έχει εκλεγεί σε δημόσιο αξίωμα, με ευκολία κατάφερε να κερδίσει την πρωτιά στον πρώτο γύρο ενώ οδεύει με βήμα σταθερό προς το Μέγαρο των Ηλυσίων. 

Η «Les Echos»  γράφει «Ο Μακρόν μπροστά από τη Λεπέν

Και η  «L’ Opinion» τάσσεται υπέρ Μακρόν γράφοντας: «Μακρόν, η επιλογή για το Ελιζέ». 
 

Η «La Croix» γράφει «Μακρόν – Λεπέν μια νέα συμφωνία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:02