search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:35
MENU CLOSE

Επίθεση αυτοκτονίας κοντά σε αμερικανική βάση στο Αφγανιστάν (Photo)

24.04.2017 09:49
Aφγανιστάν: Αεροπορική επιδρομή κατά των Ταλιμπάν - 21 νεκροί - Media

 

Μια μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε αμερικανική βάση στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Russia Today.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, πρόκειται για επίθεης αυτοκτονίας που σημειώθηκε στην επαρχεία Κχοστ, κοντά στην αμερικανική βάση της περιοχής.

Όπως σημειώνεται η έκρηξη σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά την άφιξη του Αμερικανού υπουργού Αμύνης  Τζιμ Ματις, ο οποίος επισκέπτεται την περιοχή . Ο επικεφαλής του Πενταγώνου έφτασε σήμερα το μεσημέρι στην Καμπούλ για μια αιφνιδιαστική επίσκεψη λίγων ωρών, την πρώτη του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, δήλωσε ένας αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Ο Μάτις έφτασε στο Αφγανιστάν, όπου έχει υπηρετήσει στο παρελθόν, λιγότερο από μία ώρα μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Αφγανού υπουργού Άμυνας Αμπντουλάχ Χαμπίμπι και του επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού στρατηγού Κάνταμ Σαχ Σαχίμ.

Οι δύο άνδρες παραιτήθηκαν έπειτα από μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις των Ταλιμπάν εναντίον μιας αφγανικής στρατιωτικής βάσης την Παρασκευή στο βόρειο τμήμα της χώρας, από την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 140 στρατιώτες.

Ο Μάτις αναμένεται να συναντηθεί με Αφγανούς αξιωματούχους, αλλά και να εποπτεύσει τα αμερικανικά στρατεύματα που βρίσκονται στη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εξαγγείλει την αύξηση των αμερικανικών στρατευμάτων στην χώρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:33