search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:02
MENU CLOSE

Και ο Ολάντ στο πλευρό του Μακρόν

24.04.2017 14:44
Και ο Ολάντ στο πλευρό του Μακρόν - Media
 
Διευρύνεται το «μέτωπο» που από το βράδυ της Κυριακής διαμορφώνεται στη Γαλλία υπέρ του ανεξάρτητου κεντρώου υποψήφιου για την προεδρία Εμανουέλ Μακρόν και κατά της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.
 
Στον μακρύ κατάλογο όσων έχουν εκφράσει ανοιχτά τη στήριξή τους στον Μακρόν προστέθηκε και ο απερχόμενος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στις 7 Μαΐου, θα ψηφίσει τον Μακρόν επειδή η υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν θα συνιστούσε «κίνδυνο» για το μέλλον της χώρας.
 
«Η παρουσία της άκρας δεξιάς (σ.σ. στον δεύτερο γύρο) για άλλη μια φορά θέτει έναν κίνδυνο για τη χώρα μας […] Απέναντι σε έναν τέτοιο κίνδυνο, επιβάλλεται η κινητοποίηση και η σαφήνεια των επιλογών. Από την πλευρά μου, θα ψηφίσω τον Εμανουέλ Μακρόν», είπε ο Ολάντ.
 
Ο Γάλλος πρόεδρος υποστήριξε ότι στον δεύτερο γύρο διακυβεύεται η θέση της Γαλλίας στον κόσμο καλώντας όλους τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον Μακρόν απέναντι στη Μαρίν Λεπέν του Εθνικού Μετώπου.
 
«Αυτό που διακυβεύεται είναι η ενότητα της Γαλλίας, η συμμετοχή της στην Ευρώπη και η θέση της στον κόσμο», είπε στο τηλεοπτικό διάγγελμά του. Πρόσθεσε ότι θα ψηφίσει τον πρώην υπουργό Οικονομίας επειδή είναι ο ικανότερος να ενώσει τον γαλλικό λαό.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48