search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:34
MENU CLOSE

Έξαλλη η Μαρίν Λεπέν: Με πολεμά το διεφθαρμένο «μέτωπο»

24.04.2017 14:51
Έξαλλη η Μαρίν Λεπέν: Με πολεμά το διεφθαρμένο «μέτωπο» - Media
 
Η υποψήφια της άκρας δεξιάς για τη γαλλική προεδρία Μαρίν Λεπέν καταφέρθηκε εναντίον ενός «εντελώς διεφθαρμένου ρεπουμπλικανικού μετώπου» που «προσπαθεί να συνασπιστεί» γύρω από τον αντίπαλό της στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, τον νεαρό ευρωπαϊστή Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος θεωρείται φαβορί.
 
«Το παλιό, εντελώς διεφθαρμένο ρεπουμπλικανικό μέτωπο, το οποίο κανείς πλέον δεν θέλει, από το οποίο οι Γάλλοι αποδεσμεύθηκαν με σπάνια βία, προσπαθεί να συνασπιστεί γύρω από τον κ. Μακρόν. Μου έρχεται σχεδόν να πω: τόσο το καλύτερο!» είπε η Λεπέν, σε επίσκεψή της σε μια αγορά στο Ρουβρουά, στη βόρεια Γαλλία.
 
Το «ρεπουμπλικανικό μέτωπο» είναι ένας όρος που χρησιμοποιήθηκε από τη Λεπέν για να περιγράψει τους πολιτικούς αξιωματούχους κάθε προέλευσης που καλούν να υψωθεί ένα φράγμα στην άκρα δεξιά όποιος κι αν είναι ο υποψήφιος απέναντί της.
 
H πλειονότητα της γαλλικής πολιτικής τάξης, τόσο από την αριστερά όσο και από τη δεξιά, κάλεσε από χθες βράδυ τους εκλογείς να ψηφίσουν Μακρόν έναντι της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου.
 
Η άκρα δεξιά ελπίζει ωστόσο να κερδίσει κάποιες ψήφους από την «Ανυπότακτη Γαλλία», υπό τον ηγέτη της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο οποίος, έπειτα από μια θεαματική άνοδο των ποσοστών του, δεν συνέστησε στους εκλογείς που τον στήριξαν να ψηφίσουν τον Μακρόν. Οι φιλομοναρχικοί που ψήφισαν μικρούς υποψηφίους και η πιο συντηρητική πτέρυγα της δεξιάς μπορεί επίσης να της δώσουν την ψήφο τους.
 
Η Λεπέν είπε πως δεν έχει «αυταπάτες» όσον αφορά την επίδοσή της στον πρώτο γύρο που διεξήχθη την Κυριακή (21,43% των ψήφων, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα) πίσω από τον Μακρόν (23,75%). «Είμαστε αντίπαλοι γεμάτοι ελπίδα και δυναμισμό», είπε.
 
«Ήρθα για να ξεκινήσω αυτή την εκστρατεία του δεύτερου γύρου με τον μόνο τρόπο τον οποίο γνωρίζω, να ξέρω [τι γίνεται] επί τόπου, μαζί με τον γαλλικό λαό, για να τραβήξω την προσοχή του σε θέματα εξαιρετικά σημαντικά, σήμερα εκείνο της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας», πρόσθεσε η Λεπέν, κατηγορώντας τον αντίπαλό της ότι είναι «αδύναμος» στο σημείο αυτό.
 
Η εκστρατεία για τον δεύτερο γύρο, που θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου, ξεκίνησε σήμερα ανάμεσα στην ηγέτιδα της άκρας, αντιευρωπαϊκής και κατά της παγκοσμιοποίησης δεξιάς και στον ευρωπαϊστή, νεόκοπο στην πολιτική, μηδέποτε εκλεγμένο, χωρίς κομματικό προσδιορισμό, πρώην υπουργό Οικονομικών, ο οποίος κατάφερε να τεθεί επικεφαλής στον πρώτο γύρο.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:32