search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:09
MENU CLOSE

Φόρος τιμής στον Ξαβιέ Ζυζελέ, θύμα της επίθεσης στα Ηλύσια Πεδία (Photos)

25.04.2017 09:55
Φόρος τιμής στον Ξαβιέ Ζυζελέ, θύμα της επίθεσης στα Ηλύσια Πεδία (Photos) - Media

 

«Αυτό το μίσος δεν το έχω, γιατί δεν σου αρμόζει, δεν ταυτίζεται με τίποτε από αυτά που έκαναν την καρδιά σου να κτυπά», δήλωσε ο Ετιέν Καρντίλ, ο σύντροφος του Ξαβιέ Ζυζελέ, του αστυνομικού που δολοφονήθηκε στην επίθεση στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων κατά τη διάρκεια της τελετής στην μνήμη του στο αρχηγείο της αστυνομίας του Παρισιού, στην οποία παρευρίσκονται ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ και οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν.

 

«Οταν εμφνίσθηκαν τα πρώτα μηνύματα που πληροφορούσαν τους Παριζιάνους ότι ένα σοβαρό γεγονός συνέβαινε στο Σανζ Ελιζέ και ότι ένας αστυνομικός είχε χάσει την ζωή του, μία μικρή φωνή μου είπε ότι ήσουν εσύ και μού υπενθύμισε αυτήν την γενναιόδωρη και ανακουφιστική φράση: δεν θα έχετε το μίσος μου», είπε ο Ετιέν Καρντίλ.

Περιγράφοντας τον Ξαβιέ Ζυζελέ ως έναν αστυνομικό «προσηλωμένο στο γενικό καλό, την υπηρεσία προς τους άλλους και την προστασία όλων», «η ανοχή, ο λόγος και η καρτερία του οποίου ήταν τα μεγαλύτερα όπλα του», αλλά και ως «άνθρωπο παθιασμένο με το σινεμά και την μουσική», κατέληξε: «Θα μείνεις στην καρδιά μου για πάντα. Σ΄ αγαπώ. Ας παραμείνουμε άξιοι , ας φροντίσουμε για την ειρήνη, ας προστατεύσουμε την ειρήνη»

Πηγή: franceinfo, BFMTV

ΑΠΕ ΜΠΕ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:08