search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:10
MENU CLOSE

Η Γεννηματά «ξήλωσε» τον Ξεκαλάκη και επιχειρεί ρεβάνς από τον Ανδρουλάκη μέσω συνεδρίου

25.04.2017 12:37
Επιστολή Γεννηματά προς τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές: Ζητά πρωτοβουλίες για την επίλυση του ζητήματος του χρέους - Media

 

Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς πολλά λόγια η Φώφη Γεννηματά απέσπασε όλες τις αρμοδιότητες του Γενικού Γραμματέα του Κόμματος Στέφανου Ξεκαλάκη ανακοινώνοντας την διοργάνωση έκτακτου συνεδρίου για το Φθινόπωρο.

Στην ομιλία της πριν λίγη ώρα στην Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι συγκροτείται με απόφασή της άμεσα Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), που θα έχει την ευθύνη για το σύνολο των αποφάσεων που σχετίζονται με το Συνέδριο και θα έχει Γραμματεία και  Συντονιστή και οι  αρμοδιότητες του Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής μεταβιβάζονται στον Συντονιστή της ΚΟΕΣ, ενώ αρμοδιότητες του Πολιτικού Συμβουλίου μεταβιβάζονται στη Γραμματεία της ΚΟΕΣ και οι αρμοδιότητες της ΕΚΑΠ σε Επιτροπή  της ΚΟΕΣ.  Μέσα από την κίνηση αυτή επιχειρεί τον πλήρη έλεγχο του κόμματος και προφανώς περνάει σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Στην ομιλία της, που έγινε δημόσια η Φώφη Γεννηματά ήταν πολύ σκληρή κατά των επικριτών και κυρίως εναντίον του γραμματέα του κόμματος Σ. Ξεκαλάκη και του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, οι οποίο αμφισβήτησαν έντονα την πορεία του ΠΑΣΟΚ εντός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αιφνιδιάζοντας πλήρως την ηγετική ομάδα.

«Χωρίς αμφιβολία τα όσα έγιναν το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν προβληματισμό ιδιαίτερα στο  ευρύτερο ακροατήριο που απωθείται και έχει αλλεργία στις εσωκομματικές  διενέξεις και με το δίκιο τους. Εδώ ο κόσμος χάνεται βαρκούλες αρμενίζουν. Κανένας μηχανισμός  ακόμα και αν φορά την προβιά του «νέου», δεν μπορεί να κρύψει ότι χαρακτηρίζεται από παλιές και καταδικασμένες αντιλήψεις και πρακτικές. Όσοι δεν έχουν δύναμη επιχειρημάτων κρύβονται πίσω από θλιβερές τακτικές μηχανισμών. Η βάση μας θεωρεί ως ηθικά και πολιτικά απαράδεκτο την ώρα που η παράταξη σηκώνει και πάλι κεφάλι και κερδίζει μάχες, κάποιοι να υπονομεύουν αυτή την πορεία. Είναι ηθικά και πολιτικά απαράδεκτο να υβρίζονται βουλευτές και στελέχη που αποφάσισαν με δική τους βούληση να συμπορευτούν μαζί μας, αναγνωρίζοντας την πολιτική και τη δράση μας» είπε η Φώφη Γεννηματά.

Τόνισε ακόμη πως είναι αποφασισμένη να δώσει τέλος στην  εσωστρέφεια : «Αν την  επιτρέπαμε  θα ήμασταν συνυπεύθυνοι για μια πορεία συρρίκνωσης του ΠΑΣΟΚ ,σε ένα κόμμα «ελεγχόμενο» από μηχανισμούς. Έχω αποδείξει ότι σέβομαι απόλυτα την διαφορετική άποψη, την διαφωνία. Την έχουμε κατοχυρώσει στις διαδικασίες μας. Αλλά η διαφορετική άποψη πρέπει να εκφράζεται με συνέπεια, τόλμη, ευθύνη στο φως της ημέρας. Ναι χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις! Για καθαρές όμως λύσεις χρειάζονται  καθαροί άνθρωποι,  καθαρές συνειδήσεις και καθαρές απαντήσεις: Θέλουμε μία μεγάλη παράταξη ή ένα μικρό κόμμα που οι συσχετισμοί  των μηχανισμών θα οδηγούν σε  αέναες  διαπραγματεύσεις νομής της κομματικής εξουσίας. Θέλουμε μία αυτόνομη παράταξη ή ένα βολικό  παρακολούθημα που θα γίνεται συμπλήρωμα από δω και από εκεί, κατά το δοκούν, με στόχο πάντα τη διασφάλιση προσωπικών ρόλων; Θέλουμε ένα άχρωμο φιλελεύθερο μόρφωμα ή μία παράταξη με συγκεκριμένο ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο;’

Η Γεννηματά τόνισε ακόμη ότι είναι «άλλο η διαφωνία και άλλο η ανοιχτή υπονόμευση σε ότι δεν ελέγχεται ή δεν εξυπηρετεί προσωπικούς στόχους. Και αυτό μάλιστα να παρουσιάζεται ως δήθεν νέο. Είναι θλιβερό να βλέπουμε στελέχη τη μια στιγμή να κόπτονται για  τα σύμβολα και την ιστορία και σε μια νύχτα να επιδιώκουν τη διάλυση.»

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το συνέδριο  θα διαμορφώσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τον ΟΔΙΚΟ ΧΑΡΤΗ, για τα επόμενα βήματα προς τον ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και προτάσεις όπως: εκλογή του Επικεφαλής του ενιαίου φορέα από τη βάση, Συνέδριο και εκλογή οργάνων.»

Σε μια ευθεία επίθεση κατά του Νίκου Ανδρουλάκη τόνισε ότι «το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει και νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, η οποία θα αντιστοιχεί στην ενισχυμένη κοινωνική και πολιτική δυναμική μας. Μην ξεχνάμε ότι η παρούσα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή εξελέγη κατά την διάρκεια μεταβατικών διαδικασιών, για την εκλογή νέας ηγεσίας, όταν το κόμμα μας ενέγραφε ποσοστά κατά τις μετρήσεις της κοινής γνώμης κάτω και από το όριο εισόδου στην Βουλή».

 Τέλος η Φώφη Γεννηματά επανέλαβε ότι το συνέδριο θα γίνει κανονικά όπως έχει προγραμματιστεί : «Τονίζω και πάλι ότι είναι ευπρόσδεκτος όποιος επιθυμεί να συμμετέχει καταθέτοντας τις απόψεις του και να συνδιαμορφώσει τις τελικές αποφάσεις μας. Το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης διασφαλίζει σε αυτή την φάση τον ενιαίο και πολυκομματικό χαρακτήρα του νέου  σχήματος. Θα είναι όμως και ένα σκαλοπάτι, ένα σημαντικό και απαραίτητο μεταβατικό στάδιο προς τον τελικό μας στόχο που είναι η ίδρυση του ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10