search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 00:02
MENU CLOSE

Αυτός είναι ο «πολιορκητικός κριός» της Μέρκελ στον Λευκό Οίκο (Photo)

25.04.2017 13:21
Αυτός είναι ο «πολιορκητικός κριός» της Μέρκελ στον Λευκό Οίκο (Photo) - Media

 

Όπως όλοι θυμόμαστε, η πρώτη συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ήταν αμήχανη, άβολη και κάθε άλλο παρά… παραγωγική.

Παρά τις προσπάθειες της Μέρκελ, ο Τραμπ αντιμετώπισε τη συνάντηση ως… υποχρέωση που πρέπει να βγει, ενώ αξιοποίησε τη Γερμανίδα καγκελάριο για να επιτεθεί εκ νέου στον προκάτοχό του, Μπαράκ Ομπάμα.

Κι όμως, σύμφωνα με το Politico, η Μέρκελ κατόρθωσε να βρει ένα… αντικλείδι που θα της επιτρέψει να έχει προνομιακή πρόσβαση στον Λευκό Οίκο.

Και το κλειδί αυτό δεν είναι άλλο από την «Πρώτη Θυγατέρα» των ΗΠΑ και σύμβουλο του προέδρου πατέρα της, Ιβάνκα Τραμπ.

Σύμφωνα με αναλυτές που επικαλείται το Politico, η «πονηρή αλεπού» Μέρκελ ήδη έχει φροντίσει να αναβαθμίσει τις σχέσεις της με την Ιβάνκα καλώντας την να μιλήσει μαζί με σημαίνουσες γυναίκες όπως η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σε πάνελ για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Η κίνηση της Μέρκελ έχει διπλή σημασία: «νομιμοποιεί» την Ιβάνκα Τραμπ ως ένα ισχυρό πολιτικό πρόσωπο το οποίο μπορεί να παίξει μείζονα ρόλο στις σχέσεις ΗΠΑ-Ευρώπης και ταυτόχρονα ανοίγει διαύλους επικοινωνίας με ένα από τα πρόσωπα που φαίνονται να έχουν τεράστια επιρροή στον Τραμπ.

Το αν θα αποδόσει η στρατηγική της Μέρκελ, μένει να αποδειχθεί, ωστόσο, όπως σημειώνει το Politico, η έμπειρη Γερμανίδα πολιτικός έχει δείξει ότι ξέρει πώς να ξεπερνά -διά της διπλωματίας…- όλες τις στενωπούς καθώς ετοιμάζεται για την τέταρτη θητεία της στην καγκελαρία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03