search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:42
MENU CLOSE

Χαμός με το προκλητικό tweet του Νίκου Δήμου για Τσίπρα-Μακρόν

25.04.2017 15:39
Στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο ο Μακρόν – Το ιδιόχειρο σημείωμα στον Πρωθυπουργό  - Media
 
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα tweet του συγγραφέα και δημοσιογράφου, και πρώην στελέχους του Ποταμιού, Νίκου Δήμου, ο οποίος επιχείρησε μια σύγκριση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Γάλλου υποψηφίου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
 
Με αφορμή, λοιπόν, τη μακρόχρονη σχέση του Μακρόν με την μεγαλύτερή του και πρώην καθηγήτριά του, σύζυγό του Μπριζίτ Τρονιέ, ο Νίκος Δήμου έγραψε στο Twitter: «Αν ο Αλέξης αντί για την κνίτισα Περιστέρα είχε ερωτευθεί την καθηγήτριά του, ίσως είχε γίνει ο Έλληνας Μακρόν. Τώρα όμως έμεινε αμόρφωτος».

Αν ο Αλέξης αντί για την κνίτισα Περιστέρα είχε ερωτευθεί την καθηγήτριά του, ίσως είχε γίνει ο Έλληνας Μακρόν. Τώρα όμως έμεινε αμόρφωτος.

— Nikos Dimou (@realnikosdimou) April 25, 2017

Πέραν του ότι το tweet έχει ορθογραφικό λάθος (το «κνίτισσα» γράφεται με δύο σίγμα…), πρέπει να σημειωθεί ότι η σύντροφος του κ. Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα έχει διδακτορικό, ενώ και ο Αλέξης Τσίπρας έχει πτυχίο και μεταπτυχιακό από ΕΜΠ.
 
Όπως ήταν φυσικό, το tweet του Νίκου Δήμου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα social media

@realnikosdimou Αγαπητέ κύριε Δήμου, η κνίτισσα Περιστέρα διδάσκει στο Πολυτεχνείο εδώ &χρόνια, πολύ πριν ο Τσίπρας γίνει «Τσίπρας». Συνεχίστε.

— Corina Vasilopoulou (@CorinaVasilopou) April 25, 2017

@realnikosdimou Άμα είσαι διανοούμενος και εχθρός του λαϊκισμού, δεν κρύβεται. Φωνάζει από μακριά.

— Maria Mpalafa (@redmambacita) April 25, 2017

@realnikosdimou Έχει καταντήσει αηδία που οι “φιλελεύθεροι” κράζετε την Μπέτυ, για να τα βάλετε με τον Τσίπρα. https://t.co/7KEUP2FIAg

— Άσπα Τσίνα (@_LaScapigliata) April 25, 2017

Κνίτισσα με δύο σίγμα. Ναι? Μη σας πούνε κι αμόρφωτο. @realnikosdimou pic.twitter.com/roRVFBHmMY

— Pyrgodespoina (@Kyria_Katy) April 25, 2017

@realnikosdimou Certainly not the most amusing, neither the most profound remark you have uttered. Actually makes me question the account’s authenticity.

— Dimitrios Calculus (@dimavrid) April 25, 2017

Πάντως, ο κ. Δήμου επανήλθε και έγραψε ότι «Γεγονότα: όταν γνωρίστηκαν Αλέξης + Περιστέρα ήταν μέλη της ΚΝΕ. Η Περιστέρα αναβαθμίστηκε από την Μέση στην Ανώτατη με πρόσφατο νόμο…»

Γεγονότα: όταν γνωρίστηκαν Αλέξης + Περιστέρα ήταν μέλη της ΚΝΕ. Η Περιστέρα αναβαθμίστηκε από την Μέση στην Ανώτατη με πρόσφατο νόμο…

— Nikos Dimou (@realnikosdimou) April 25, 2017

Ωστόσο, στη συνέχεια απολογήθηκε για το «χιούμορ» του, γράφοντας στο Twitter:

«Πάντως το σημερινό tweet παρεξηγήθηκε – δεν πέρασε το χιούμορ κι έμοιασε με προσωπική επίθεση. Το διαγράφω και ζητώ συγγνώμη. Ήταν ατυχές».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:40