search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:39
MENU CLOSE

Σε περιορισμένο ρόλο η προανακριτική για τον Γιάννο

25.04.2017 18:35
Δημόσια επιστολή Γιάννου Παπαντωνίου: Oδηγούν σε ηθικό και βιολογικό θάνατο έναν άνθρωπο - Media
 
«Σφιχτό κουστούμι» υποχρεώνεται να φορέσει η προανακριτική επιτροπή που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιάννου Παπαντωνίου στην υπόθεση των εξοπλιστικών. 
 
Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής ήταν ενδεικτική για την πορεία που θα ακολουθήσει στο επόμενο διάστημα. Και αυτό γιατί αφενός, σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα κόμματα συμφώνησαν ότι το αδίκημα της απιστίας έχει παραγραφεί ενώ για το άλλο, αυτό του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, τα περιθώρια έρευνας της επιτροπής είναι συγκεκριμένα δεδομένου ότι για την ίδια υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την τακτική δικαιοσύνη. 
 
Μετά από συνεχείς αντεγκλήσεις, κυβέρνηση και αντιπολίτευση συμφώνησαν τελικά η Επιτροπή να εστιάσει την έρευνα της αποκλειστικά στο θέμα των λογαριασμών του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα στο εάν αυτοί ανοίχτηκαν κατά την διάρκεια ή μετά την θητεία του στο συγκεκριμένο υπουργείο.
 
Πάντως η ΝΔ και η  Δημοκρατική Συμπαράταξη αρχικά επέμειναν ότι ο φάκελος της υπόθεσης πρέπει να επιστρέψει τώρα στη Δικαιοσύνη και πως η επιτροπη δεν έχει ουσιαστικό λόγο ύπαρξης ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έδειξαν να συμμερίζονται αυτή την άποψη και επέμειναν με πολιτική και όχι νομική επιχειρηματολογία ότι η Επιτροπη πρέπει να συνεχίσει κανονικά τις εργασίες της.
 
Επόμενη συνεδρίαση της Προανακριτικής ορίστηκε για το απόγευμα της Τετάρτης όπου θα συζητηθεί εκτενέστερα το ζήτημα των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής.  
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:39