search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:51
MENU CLOSE

Στους δρόμους χιλιάδες Πορτογάλοι για την επέτειο της Επανάστασης των Γαρυφάλλων

26.04.2017 04:44
Στους δρόμους χιλιάδες Πορτογάλοι για την επέτειο της Επανάστασης των Γαρυφάλλων - Media

 

Χιλιάδες Πορτογάλοι συμμετείχαν σε πορεία χθες στη Λισαβόνα για να εορτάσουν την Επανάσταση των Γαρυφάλλων το 1974 που έθεσε τέλος στη δικτατορία.

Η πορεία διέσχισε τη Λεωφόρο της Ελευθερίας (Avenida de Liberdade), όπως κάθε χρόνο, ενώ η πόλη είχε στολιστεί με κόκκινα γαρύφαλλα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Euronews, ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα κάλεσε τους πολιτικούς να εστιάσουν τις προσπάθειές τους στην εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για τους νέους. “Οι λαϊκισμοί τρέφονται από τις ανεπάρκειες, τη βραδύτητα, την ανικανότητα και την ανευθυνότητα της πολιτικής δύναμης”, τόνισε.

Στις 25 Απριλίου 1974, μια στρατιωτική ανταρσία έθεσε τέλος σε σχεδόν μισό αιώνα δικτατορίας στην Πορτογαλία. Το γεγονός πήρε την ονομασία του από τα γαρύφαλλα που έδωσαν στους στρατιώτες οι πλανόδιοι ανθοπώλες.

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:51