search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:27
MENU CLOSE

Παρέμβαση του Πάπα Φραγκίσκου σε συνέδριο TED: Κάλεσε τους ισχυρούς του κόσμου να δρουν με ταπεινοφροσύνη

26.04.2017 07:17
Λέσβος: Με δωρεά του Πάπα η ανοικοδόμηση του σχολείου Πολιχνίτου - Media

 

Ο πάπας Φραγκίσκος έκανε μια αιφνιδιαστική εμφάνιση σε ένα συνέδριο TED χθες Τρίτη καλώντας τους ισχυρούς ηγέτες του κόσμου να «ενεργούν με ταπεινοφροσύνη», ενώ πρόσθεσε ότι ελπίζει πως η τεχνολογική πρόοδος δεν θα αφήσει πίσω ανθρώπους.

Το 18 λεπτών βίντεο που προβλήθηκε στο ετήσιο συνέδριο TED 2017 στο Βανκούβερ του Καναδά είχε μαγνητοσκοπηθεί στο Βατικανό.

«Όσο πιο ισχυροί είστε, τόσο μεγαλύτερες επιπτώσεις έχουν οι πράξεις σας στους ανθρώπους, τόσο πιο υπεύθυνοι είστε να ενεργείτε με ταπεινοφροσύνη», δήλωσε ο ποντίφικας. «Αν δεν το κάνετε, η εξουσία θα σας καταστρέψει, και εσείς θα καταστρέψετε άλλους», προειδοποίησε.

Μιλώντας στα ιταλικά ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε αλληλεγγύη για να ξεπεραστεί «η κουλτούρα της σπατάλης» που έχει επηρεάσει όχι μόνο τα τρόφιμα, αλλά και τους ανθρώπους που περιθωριοποιούνται εξαιτίας των οικονομικών συστημάτων που βασίζονται ολοένα και περισσότερο στον αυτοματισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Guardian

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:27