search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:44
MENU CLOSE

Το Φεστιβάλ των Καννών έτοιμο για τα 70 του χρόνια

26.04.2017 12:17
Ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς στην Τζια 2020-2021: «Κείων Τόποι - Όταν οι τσαμπούνες της Τζιας… συναντούν τον Διόνυσο» - Media

 

Ο αμερικανοί ηθοποιοί Γουίλ Σμιθ και Τζέσικα Τσαστέιν και η Γαλλίδα συνάδελφός τους Ανιές Ζαουί και η Κινέζα Φαν Μπινγκμπίνγκ θα μετάσχουν στην κριτική επιτροπή του 70ού φεστιβάλ των Καννών, της οποίας θα προεδρεύσει ο Ισπανός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Ο Γουίλ Σμιθ πρωταγωνίστησε στις ταινίες “Men In Black” (“Οι άνδρες με τα μαύρα”), “The Wild Wild West” και “Independence Day” (“Ημέρα Ανεξαρτησίας”), οι οποίες δεν παρουσιάστηκαν στις Κάννες. Παρότι ο 48χρονος ηθοποιός δεν θεωρείται πλέον ο σούπερ σταρ που ήταν στις αρχές του αιώνα, παραμένει αστέρας του Χόλιγουντ, του οποίου η προσεχής ταινία “Bright” θα προβληθεί από το δίκτυο Netflix

Η Ανιές Ζαουί, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και ηθοποιός, πρωταγωνιστεί στην ταινία “Aurore” που προβάλλεται αυτή την εποχή, δεν είναι ένα πρόσωπο που συναντά κανείς συχνά στις Κάννες. Μετείχε μια φορά στον διαγωνισμό, το 2004, με την ταινία “Comme une Image” (“Σαν μια εικόνα”), η οποία απέσπασε το βραβείο καλύτερου σεναρίου.

Στην επιτροπή που μετέχουν τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες, περιλαμβάνεται η Γερμανίδα σκηνοθέτης Μάρεν ‘Αντε, ο Κορεάτης σκηνοθέτης Παρκ Τσαν-γουκ, ο Ιταλός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Πάολο Σορεντίνο και ο Γαλλο-λιβανέζος συνθέτης Γκαμπριέλ Γιαρέντ.

Το φεστιβάλ αρχίζει στις 17 Μαΐου και ο νικητής του πολύτιμου Χρυσού Φοίνικα θα ανακοινωθεί στις 28 Μαΐου.

Συνολικά 49 ταινίες μεγάλου μήκους από 29 χώρες θα μετάσχουν στην επίσημη επιλογή (διαγωνιστικό μέρος, σκέλος “Ένα Κάποιο Βλέμμα” /”Un Certain Regard”, και εκτός διαγωνισμού), από τις 1.930 που προτάθηκαν.

Οι σταρ όπως κάθε χρόνο θα είναι παρόντες στο φετινό ραντεβού, με την Αυστραλο-αμερικανίδα Νικόλ Κίντμαν να θεωρείται βασίλισσα του φεστιβάλ μετέχοντας με δύο ταινίες στον διαγωνισμό (“Les Proies” της Σοφίας Κόπολα και “The Killing of a Sacred Deer” του Γιώργου Λάνθιμου), την ταινία εκτός διαγωνισμού “How to talk to girls at parties” του Αμερικανού Τζον Κάμερον Μίτσελ και τη σειρά “Top of the Lake” (“Το μυστικό της λίμνης”) της Τζέιν Κάμπιον.

Οι ηθοποιοί Χοακίν Φίνιξ, Κόλιν Φάρελ, Ντάστιν Χόφμαν, Τζούλιαν Μουρ, Κίρστεν Ντανστ, Ελ Φάνινγκ, Ρόμπερτ Πάτινσον, Βενσάν Λιντόν, Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ζαν-Λουί Τρεντινιάν και Μαριόν Κοτιγιάρ θα περάσουν επίσης από το κόκκινο χαλί της Γαλλικής Ριβιέρας.

Η Κινέζα ηθοποιός Φαν Μπινγκμπίνγκ στις Κάννες

Η Κινέζα Φαν Μπινγκμπίνγκ πηγαίνει για πρώτη φορά στις Κάννες. Η 35χρονη ηθοποιός και παραγωγός θα μετάσχει στην εννιαμελή κριτική επιτροπή του 70ου κινηματογραφικού φεστιβάλ, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Η Φαν έγινε διάσημη το 1998 παίζοντας στην πολύ δημοφιλή τηλεοπτική σειρά της κινεζικής τηλεόρασης “My Fair Princess”. To 2003 έπαιξε στην ταινία “Cell Phone” που αποτέλεσε την κινηματογραφική επιτυχία της χρονιάς στην Κίνα. Έκτοτε η Φαν υποδύθηκε ρόλους στις ταινίες “Lost in Beijing” (2007), “Buddha Μountain” (“Το Βουνό του Βουδά”, 2011), “Double Xposure” (2012). ‘Αρχισε διεθνή καριέρα παίζοντας στην ταινία “X-Men: Days of Future Passed” (“X-Men: Ημέρες Ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος”).

Η Φαν Μπινγκμπίνγκ τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της στην ταινία “Ι Am Not Madame Bovary” (“Δεν είμαι η Κυρία Μποβαρί”) του κινέζου σκηνοθέτη Σιαογκάνγκ Φενγκ στο 64ο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν τον Σεπτέμβριο του 2016 και στο 11ο Ασιατικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ, τον Μάρτιο του 2017. Η ταινία προβλήθηκε και στο 41ο ετήσιο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ του Τορόντο τον Σεπτέμβριο του 2016.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:44