search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:12
MENU CLOSE

Το Ελληνικό Ντοκιμαντέρ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

27.04.2017 08:26
Το Ελληνικό Ντοκιμαντέρ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων - Media

Ένα αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Με τα μάτια ανοιχτά» συνδιοργανώνεται από την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από τις 4 έως τις 7 Μαΐου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα – ωδή στην πραγματικότητα και την αληθινή ζωή. 

Δεκαέξι ελληνικά ντοκιμαντέρ, παλαιότερα αλλά και πιο σύγχρονα, ταινίες που έχουν σηματοδοτήσει την ιστορία του ελληνικού ντοκιμαντέρ, αλλά και ταινίες που περιγράφουν τη σύγχρονη πραγματικότητα, συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες που Έλληνες ντοκιμαντερίστες έχουν καταγράψει σε κάθε σημείο του πλανήτη μας,  θα μας προσφέρουν μια ματιά προς στην αλήθεια, ενώ θα πραγματοποιηθεί και ένα ειδικό αφιέρωμα στο Ντοκιμαντέρ της Ουγγαρίας που θα μας δώσει πρόσβαση στην πραγματικότητα μιας άλλης χώρας, βοηθώντας μας να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας.

Στο πλαίσιο του φετινού αφιερώματος, η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ οργανώνει τρεις παράλληλες εκδηλώσεις:

  • Ένα αφιέρωμα στην κινηματογραφία της Ουγγαρίας που μέσω τεσσάρων αριστουργηματικών ουγγρικών ντοκιμαντέρ, θα παρουσιαστεί το μεγάλο δίλλημα της χώρας «Τείχη ή Γέφυρες», βοηθώντας μας να αντιληφθούμε τις πραγματικές του διαστάσεις.
  • Ένα Master Class με θέμα «Τείχη ή Γέφυρες: να κλειστούμε στον εαυτό μας ή να ανοιχτούμε στον κόσμο;» θα λειτουργήσει ως η εισαγωγή του φετινού εργαστηρίου δημιουργικού ντοκιμαντέρ της ΕΕΝ και θα πραγματοποιηθεί σε δυο φάσεις: τον Ιούνιο και τον Οκρώβριο του 2017.
  • Τέλος, μια ημερίδα με τίτλο: «Ντοκιμαντέρ και Τηλεόραση – Η νέα τηλεοπτική πραγματικότητα και η παραγωγή δημιουργικού ντοκιμαντέρ» πραγματεύεται θέματα όπως η διαμόρφωση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου στην Ελλάδα, την Ευρώπη, αλλά και όλον τον κόσμο, τον ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης και και των «νέων παιχτών» στην παραγωγή δημιουργικών ντοκιμαντέρ, όπως και τις νέες στρατηγικές παραγωγής και διανομής δημιουργικών ντοκιμαντέρ που θα παρουσιαστούν από δημιουργούς και επαγγελματίες του χώρου.

Τέλος, θα έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε τους καρπούς του περσινού εργαστηρίου EXODUS που αφορούν σε πέντε ταινίες μικρού μήκους που αποτελούν πέντε προσωπικές ματιές και δημιουργία νέων συνθετών, με θέμα την πρόσφατη κρίση των προσφύγων.

Για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά, λοιπόν, ανανεώνουμε το ραντεβού μας και συναντιόμαστε στην Τεχνόπολη για να ζήσουμε τέσσερις μέρες γεμάτες από εικόνες αληθινής ζωής.

«Με τα μάτια ανοιχτά» αντικρύζουμε την πραγματικότητα που, άλλωστε γράφει και τα καλύτερα σενάρια…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:12