search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:58
MENU CLOSE

Στο τέλος του πρώτου δεκαήμερου του Μαϊου η ψήφιση των μέτρων εκτιμά ο Βούτσης

27.04.2017 10:58
Βούτσης: Απολύτως ψευδείς οι πληροφορίες για σκόπιμη διαρροή «ποθέν έσχες» - Media

 

Στο τέλος του πρώτου δεκαήμερου του Μαίου θα έρθει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης εκτίμησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. 

Μιλώντας για το μέτωπο της διαπραγμάτευσης η εκτίμηση του Νίκου Βούτση είναι πως οι συζητήσεις με τους Θεσμούς μπορεί να έχουν ολοκληρωθεί έως την Κυριακή και ακολούθως η συμφωνία που θα επιτευχθεί θα πάρει τον δρόμο της νομοτεχνικής διαμόρφωσης προκειμένου να προκύψει η τελική μορφή του νομοσχεδίου. Όπως εκτίμησε ο πρόεδρος της Βουλής πιθανότερη ημερομηνία κατάθεσης και συζήτησης του νομοσχεδίου με τα μέτρα είναι «προς το τέλος του πρώτου δεκαήμερου του Μαίου», σημειώνοντας «ίσως πριν να φύγει ο πρωθυπουργός στην Κίνα». 

Αναφερόμενος στην συζήτηση που γίνεται στο Ευρωκοινοβούλιο για την Ελλάδα ο Νίκος Βούτσης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «το Ευρωκοινοβούλιο είναι από τους πρώτους θεσμούς και τα φόρα που έχει αλλάξει η συνείδηση για το τι συμβαίνει στη χώρα. Αυτό γίνεται καθυστερημένα, καλό θα ήταν αυτούς τους καρπούς να τους είχε γευτεί νωρίτερα η κοινωνία και η χώρα, πλην όμως γίνεται». Τόνισε όμως δεν δικαιολογείται αισιοδοξία στην αναζήτηση ευθυνών για το σημερίνο αδιέξοδο καθώς όπως είπε «δεν διαβλέπω ωριμότητα για τις αιτίες που οδήγησαν στα αδιέξοδα ή για τις εναλλακτικές που πρέπει να ακολουθηθούν. Είναι πολλοί αυτοί που κρύβονται πίσω από την καινούργια καραμέλα για λαϊκισμό ή για λαϊκιστές». 

Απάντηση Βούτση σε Μητσοτάκη 

Ο Νίκος Βούτσης σημείωσε ότι έχει γίνει σημαντική προσπάθεια σε όλους τους τομείς, αναφέρθηκε στην συχνή παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή κατά την διάρκεια της «ώρας του πρωθυπουργού», καθώς και στις προ ημερησίας συζητήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια. Και προσθεσε με νόημα πως «μέσα από ειδικές διαδικασίες και μέσα από μία δημοκρατική συζήτηση προσπαθούμε μέσα σε δύσκολες συνθήκες να ανταπεξέρθουμε σε αυτό το έργο της αναζήτησης των ευθυνών για συγκεκριμένα ζητήματα, από συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα για το πώς η χώρα έφτασε στην χρεοκοπία».

«Σε κάθε περίπτωση και η κυβέρνηση και η Βουλή κάνουν κάθε προσπάθεια ώστε το έργο του κοινοβουλίου να είναι στο ύψος της δημοκρατικής του λειτουργίας μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες που αφορούν κυρίως τα νομοσχέδια με τις αξιολογήσεις των μνημονιακών συμφωνιών» σημείωσε ο Νίκος Βούτσης σχολιάζοντας όσα του έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της συνάντησης τους το πρωί της Πέμπτης. Στις περιπτώσεις αυτές, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, γίνεται χρήση του κατεπείγοντος χαρακτηρα. «Αυτά δεν θα εκλείψουν παρά μόνο με την λήξη της μνημονιακής περιόδου για τη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης. 

Ο πρόεδρος της Βουλής μιλησε για τις αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής που θα έρθουν σύντομα στην Ολομέλεια και θα αφορούν την αντιμετώπιση των αρνητικών και προβληματικών πλευρών τόσο του κοινοβουλευτικού όσο και του νομοθετικού έργου. «Θέματα που τίθενται από όλες τις πλευρές όπως αυτό της ακόμη μεγαλύτερης ανταπόκρισης στον κοινοβουλευτικό έλεγχο από υπουργούς. Έχουμε βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με τον παρελθόν, αλλά είναι κάτω από την ανάγκη κοινοβουλευτικού έλεγχου. Επίσης θα αφορά τις τροπολογίες», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής. 

Ο Νίκος Βούτσης ανέφερε πως θα συζητηθεί η πρόταση νόμου της ΝΔ για την ψήφο των ομογενών, ωστόσο σημείωσε πως είναι η 5η σε σειρά από τις περίπου δέκα που έχουν κατατεθεί και πως θα εισαχθεί με την σειρά της στην Ολομέλεια ενώ ανέφερε ότι θα γίνει δεκτή η πρόταση της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά για τη συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33