search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:32
MENU CLOSE

Η θάλασσα… ανατινάχθηκε: Εντυπωσιακή εξουδετέρωση βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (Photos-Video)

27.04.2017 15:46
Η θάλασσα… ανατινάχθηκε: Εντυπωσιακή εξουδετέρωση βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (Photos-Video) - Media
 
Ένα εντυπωσιακό θέαμα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά όσοι βρέθηκαν σήμερα στην παραλία της Αμμουδάρας στο Ηράκλειο, καθώς εκεί, λίγα μέτρα από την ακτή, έγινε ελεγχόμενη εξουδετέρωση ενός πυρομαχικού που είχε εντοπιστεί τον περασμένο Φλεβάρη.

Η εξουδετέρωση του βλήματος το οποίο είχε εντοπίσει λουόμενος στις 25 Φεβρουαρίου 2017, έγινε από το Κλιμάκιο της Διοίκησης υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, αφού αυτή είναι η αρμόδια, εφόσον η εξουδετέρωση του βλήματος επρόκειτο να γίνει εντός θαλάσσης.
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου είχε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και είχε φροντίσει να αποκλείσει το συγκεκριμένο σημείο. Στην επιχείρηση εξουδετέρωσης συμμετείχαν στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του ΚΛΗ, σκάφος του ΛΣ καθώς και χερσαίες δυνάμεις. Να σημειωθεί ότι στο σημείο υπήρχε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για κάθε ενδεχόμενο.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πρόκειται για ένα βλήμα εποχής 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, μήκους 40 εκατοστών και διαμέτρου 120 χιλιοστών.
 
(πηγή: ekriti.gr)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:31