search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 12:16
MENU CLOSE

Μυστήριο με τα όπλα των στρατιωτών της Β. Κορέας στην παρέλαση – Αληθινά ή ψεύτικα;

27.04.2017 16:23
Μυστήριο με τα όπλα των στρατιωτών της Β. Κορέας στην παρέλαση - Αληθινά ή ψεύτικα; - Media

 

Πλαστά όπλα φέρουν, ως επί το πλείστον, οι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας, κατά τις μαζικές τους παρελάσεις, δήλωσε ένας πρώην αξιωματικός των ΗΠΑ.

Ο Μάικλ Πρέτζεντ πιστεύει πως πολλά από τα όπλα που κραδαίνουν τα βορειοκορεατικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια των παρελάσεών τους είναι ανδρείκελα και ισχυρίζεται πως ακόμη και τα γυαλιά τους δεν ήταν κατάλληλα για μάχες.

Ο Πρέτζεντ κλήθηκε να δει φωτογραφίες από την παρέλαση της 15ης Απριλίου στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, Πιονγκγιάνγκ.

Ισχυρίστηκε πως πολλά από τα όπλα δεν ήταν πραγματικά και υπαινίχθηκε ότι πολλοί από αυτούς μπορεί να κρατούσαν ακόμη και παιχνίδια, σε μια κίνηση σχεδιασμένη για να υπερηφανευτούν για τη δύναμή τους στον κόσμο.

«Αυτή η παρέλαση ήταν περισσότερο για την αποστολή ενός μηνύματος, παρά για το πόσο αποτελεσματικοί είναι στη μάχη» δήλωσε ο Πρέτζεντ στο Fox News, που τώρα υπηρετεί ως σύμβουλος στο think tank στο Hudson Institute.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε για να σηματοδοτήσει τα 105 γενέθλια του ιδρυτή της Βόρειας Κορέας, Κιμ Ιλ Σουνγκ, του παππού του σημερινού ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Εικόνες από την παρέλαση δείχνουν πιθανότατα «κομάντος» της Βόρειας Κορέας να κρατούν τουφέκια AK-47, με προσδεδεμένους εκτοξευτές χειροβομβίδων.

Όμως, ο Πρέτζεντ λέει πως τα αντικείμενα που φαίνονται τοποθετημένα στα τουφέκια είναι στην πραγματικότητα «ελικοειδείς» γεμιστήρες που είναι ελαττωματικοί καθώς συχνά «κολλάνε».

Επίσης, αμφιβάλλει για το γεγονός πως τα ΑΚ-47 είναι αληθινά, από τη στιγμή που πιστεύεται πως η Βόρεια Κορέα έχει σοβαρές ελλείψεις σε πυρομαχικά. Αναφέρει επίσης, πως πολλά από τα αξεσουάρ που φορούν οι στρατιώτες είναι κάθε άλλο παρά στρατιωτικά.

Τα γυαλιά ηλίου που φορούν είναι κανονικά γυαλιά με επίπεδα πλαίσια, που προσφέρουν ελάχιστη προστασία στα μάτια.

Οι στρατιώτες στις δυτικές χώρες χρησιμοποιούν ειδικά προσαρμοσμένα «βαλλιστικά γυαλιά ασφαλείας».

Ενώ όσον αφορά τα βλήματα που συνδέονται στις κάννες των όπλων τους, ο Πρέτχεντ λέει πως αυτά τα όπλα είναι «γελοία» επειδή μπορεί κανείς να δει «το πλαστικό στην άκρη του τουφεκιού». Για τους στρατιώτες που κρατούν επαργυρωμένα τουφέκια, ο Πρέτζεντ πιστεύει ότι «είναι πιθανότατα ζωγραφισμένα».

Πηγή: Ethnos, Daily Mail

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18