search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:59
MENU CLOSE

Tα drones «φορούν στολή» και τίθενται στην υπηρεσία της αστυνομίας

27.04.2017 17:05
Tα drones «φορούν στολή» και τίθενται στην υπηρεσία της αστυνομίας - Media

 

Τα περιβόητα drones επιστρατεύει η ΕΛ.ΑΣ. . Σε πρώτη φάση τα μη επανδρωμένα επανδρωμένα αεροσκάφη ή ¨κηφήνες” όπως είναι η μετάφρασή τους από τα αγγλικά , αρχικά πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από την Τροχαία στη διαχείριση κυκλοφορίας και την Πυροσβεστική, ενισχύοντας τις περιπολίες από αέρος στα δάση, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (σ.σ. που ξεκινά την προσεχή Δευτέρα 1η Μαϊου) καθώς και στον καλύτερο συντονισμό των επίγειων δυνάμεων κατά τη διάρκεια  πυρκαγιάς . 

Όσον αφορά στο μείζον ζήτημα της χρησιμοποίηση των drones για την από αέρος παρακολούθηση πορειών και διαδηλώσεων, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. παραδέχονται ότι αυτός είναι ο απώτερος σκοπός της χρησιμοποίησης των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, που όμως προς το παρόν “προσκρούει” στo αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, 

O έλεγχος και πλοήγηση των drones θα γίνεται από ειδικευμένους αστυνομικούς και τα όσα καταγράφουν  θα αποστέλλονται  σε πραγματικό χρόνο, στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. , όπου ταυτόχρονα θα αποθήκευονται.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει και η επίσημη παρουσίαση του “νέου όπλου” των διωκτικών αρχών, σε παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί στο Τατόϊ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15