search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:26
MENU CLOSE

Συντονισμένα πυρά ΝΔ: ΣΥΡΙΖΑ και Podemos στηρίζουν τον Μαδούρο

27.04.2017 17:53
Συντονισμένα πυρά ΝΔ: ΣΥΡΙΖΑ και Podemos στηρίζουν τον Μαδούρο - Media
 
Συντονισμένη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που τηρεί έναντι της κατάστασης στη Βενεζουέλα εξαπολύει η ΝΔ.
 
Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε τη στάση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, γράφοντας ότι: «Αρνήθηκαν συζήτηση στη Βουλή. Καταψήφισαν στο ευρωκοινοβούλιο. Εκτίθενται διεθνώς για χάρη του Μαδούρο. Αγάπη που δεν κρύβεται».

Νωρίτερα, στο ίδιο θέμα, πάλι μέσω Twitter, είχε αναφερθεί και o διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης. Συγκεκριμένα, ο κ. Λαζαρίδης έγραψε:
 
«Οι Podemos στην Ισπανία & ο ΣΥΡΙΖΑ στο #Ευρωκοινοβουλιο στήριξαν τον Μαδούρο. Συγκοινωνούντα δοχεία & όχι μόνο…», για να συμπληρώσει ότι «έτσι εξηγείται γιατί ο @atsipras απέρριψε αίτημα της @neademokratia για έκδοση ψηφίσματος από τη ελληνική Βουλή. #Ευρωκοινοβουλιο».

Σημειώνεται ότι ψήφο αποχής επέλεξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία που έγινε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη Βενεζουέλα.

Εκ παραδρομής έτσι, φάνηκε, όπως κατεγράφη στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, ότι οι ευρωβουλευτές Δ. Παπαδημούλης, Στ. Κούλογλου και Κ. Κούνεβα καταψήφισαν το σχετικό ψήφισμα, ενώ στην πραγματικότητα επέλεξαν να απόσχουν.

Όπως εξηγούσε μάλιστα κατά πληροφορίες ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρω-ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ε.Κ., η αντιμετώπιση της κλιμακούμενης έντασης και των φαινομένων βίας απαιτεί επειγόντως πρωτοβουλίες εκτόνωσης, μέσω οργανωμένου διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, με πλήρη σεβασμό στους κανόνες της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Επιχειρηματολογία που εξηγεί εν πολλοίς και τη στάση της αποχής.
 
Αντίστοιχη στάση, με την ίδια επιχειρηματολογία, τήρησαν και οι ευρωβουλευτές Στέλιος Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα, ενώ ο έτερος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος επέλεξε να μη συμμετέχει στην ψηφοφορία.
 
Τη στάση της αποχής επέλεξε σημειωτέον και η ευρω-ομάδα των Πρασίνων.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:21