search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:56
MENU CLOSE

Οι «πολλαπλασιαστές»

18.12.2009 12:48

Μικτά κλιμάκια από κυβερνητικά και κομματικά στελέχη ετοιμάζονται εν όψει γι- ορτών, τα οποία θα περιοδεύσουν στην περιφέρεια, όπου σε ομιλίες, εκδηλώσεις, συνεντεύξεις θα επιχειρηθεί να αναλυθούν η κυβερνητική πολιτική και η πορεία προς δραστικά διαρθρωτικά μέτρα για την περιστολή δαπανών.

Μικτά κλιμάκια από κυβερνητικά και κομματικά στελέχη ετοιμάζονται εν όψει γι- ορτών, τα οποία θα περιοδεύσουν στην περιφέρεια, όπου σε ομιλίες, εκδηλώσεις, συνεντεύξεις θα επιχειρηθεί να αναλυθούν η κυβερνητική πολιτική και η πορεία προς δραστικά διαρθρωτικά μέτρα για την περιστολή δαπανών. Τα στελέχη έχουν αναλάβει να λειτουργήσουν στις τοπικές κοινωνίες ως «πολλαπλασιαστές» των μέτρων που εξήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο στόχος προφανής: να υπάρξει θετική αποδοχή σκληρών αλλαγών, αλλά και μια αλλαγή αντίληψης και νοοτροπίας, κυρίως στη φορολογική συνείδηση των πολιτών, αλλά και στην εισφοροδιαφυγή από την απασχόληση των μεταναστών. Το ζήτημα όμως δεν είναι τόσο η κοινωνία, όσο και να ομογενοποιηθούν οι από- ψεις εντός της κυβέρνησης και κυρίως να λείψουν κάτι χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη» όσων εξακολουθούν να κρατούν επιφυλάξεις απέναντι σ’ αυτούς που επιμένουν ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος εξόδου από την κρίση εκτός από τις νεοφιλελεύθερες συνταγές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:54