search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 10:13
MENU CLOSE

Χωρίς πιστοποιητικό πυρασφάλειας λειτουργεί το Νοσοκομείο του Ρίου

28.04.2017 07:18
Xειρουργεία τέλος στο Νοσοκομείο του Ρίου – Δεν υπάρχουν ΜΕΘ και αναισθησιολογικός εξοπλισμός - Media

Ασύλληπτες καταστάσεις διαδραματίζονται το τελευταίο ολοένα και πιο έντονα το τελευταίο διάστημα στη ναυαρχίδα της δημόσιας υγείας σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας, με αποτέλεσμα να προκύπτουν πολλά ερωτήματα για την λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων και τον τρόπο που λαμβάνονται αυτές.

Αποκορύφωμα των αποσπασματικών κινήσεων που γίνονται στο Νοσοκομείο του Ρίου , ακόμα και για την αντιμετώπιση προβλημάτων καθημερινότητας ήταν πριν από λίγα εικοσιτετράωρα να γίνει από την πυροσβεστική αφαίρεση της άδειας πυρασφάλειας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr η αφαίρεση της άδειας – θέτει εν αμφιβόλω ακόμα και την γενικότερη άδεια λειτουργίας του ιδρύματος – συνοδεύθηκε και από την υποβολή μήνυσης από την πυροσβεστική υπηρεσία για παραβίαση των όσων προβλέπονται για την ασφάλεια του και κατ επέκταση την ασφάλεια των ασθενών, των συνοδών, νοσηλευτών, γιατρών και εργαζομένων.

Αφορμή για να  μπει σε μία ακόμα περιπέτεια το Περιφερειακό Νοσοκομείο του Ρίου στάθηκε η απόφαση με την οποία μπήκε λουκέτο σε μια σειρά από πόρτες που υπάρχουν στις κλινικές.

Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κλοπών που έχει εξελιχθεί σε μάστιγα για το Νοσοκομείο. Ωστόσο ο τρόπος με το οποίο έγινε το κλείσιμό τους προκάλεσε την αντίδραση συνοδών ασθενών οι οποίοι έκαναν καταγγελία στην πυροσβεστική.

Η πυροσβεστική υπηρεσία προχώρησε στην διενέργεια αυτοψίας και έδωσε προθεσμία λίγων ημερών προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες.

Ωστόσο παρά την περίοδο χάριτος η διοίκηση του νοσοκομείου δεν έπραξε τίποτα με αποτέλεσμα να επανέλθει κλιμάκιο της πυροσβεστικής και να προβεί στην αφαίρεση αδείας πυρασφάλειας και σε υποβολή μήνυσης.

Σύσκεψη

Αποκαλυπτικοί των όσων συμβαίνουν στο ΠΠΝΠ είναι οι διάλογοι μεταξύ μελών του Δ.Σ. και του  τομεάρχη  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου, καθώς και συνδικαλιστών, όπου ούτε λίγο , ούτε πολύ ο ‘γαλάζιος» βουλευτής και η συνοδεία του έγιναν δεκτή ως  εκπρόσωποι της ερχόμενης κυβέρνησης.

Όλα τα …λεφτά ήταν η αναφορά στελέχους της διοίκησης το οποίο τοποθετήθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση, το οποίο ζήτησε από τον κ. Οικονόμου να μην πειραχθούν άτομα τα οποία επι των ημερών του έχουν τοποθετηθείς σε θέσεις κλειδιά του νοσοκομείου «προκειμένου να μην αναβιώσουν καταστάσεις του παρελθόντος…» ενώ αδυνατούσε να απαντήσει σε ερωτήσεις ου αφορούσαν σε κενά , ανάγκες του ιδρύματος και προβλήματα χρηματοδότησης.

 

Πηγή: patrastimes.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:53